woensdag 2 januari 2008

Ons huis een musea??

Zo, daar zijn we weer. Nog steeds geen internet, dus we doen het maar weer bij de bieb. In Elverum deze keer.

We hebben zojuist afscheid genomen van Ewoud en Laura. Ze hebben ons geweldig geholpen de afgelopen week. Super bedankt daar voor.

In een week tijd is er weer veel gebeurd. 2 dagen voor kerst ging onze auto stuk. ( koppeling )En dat is wel net een ongelukkig tijdstip zo vlak voor kerst. Alles dicht, gasten die opgehaald moeten worden op het vliegveld, kerst vieren, boodschappen doen. De timing kon beter.
Gelukkig konden Ewoud en Laura de laatste auto in heel Oslo nog toeeigenen. Jippie. Met de nodige instructies hadden ze ons huis al gauw gevonden. Eerst maar eens het huis en de omgeving bekeken. Daarna lekker kerstgevierd ( met verse sneeuw ) en na kerst was het tijd om wat te klussen.
Ewoud heeft de nodige electrische dingen gedaan. Lamp verleggen, stopcontacten bijmaken etc.
Laura heeft flink lopen helpen met het uitpakken van al onze dozen. Okke hield zich bezig met het isoleren van de 1e verdieping. Zaagsel tussen de buitenwanden vegen. Isolatiematten leggen op het plafond en de wanden. Bij het wegvegen van al het zaagsel kwamen we nog oude dingen liggen. Een trouwfoto van de oude eigenaar.( Olaf Halvorset ) Wat schrijfboeken toen Olaf nog klein was en moest leren schrijven en rekenen. Een bedanktkaart voor een bruiloft waar Olaf is geweest en een oude foto van oma. Ook nog een boksbeugel. Waar zou hij die voor gebruikt hebben??? Leuke oudheden om samen met alle kranten te bewaren. Zo wordt het huis net een museum.
Naast het klussen hebben we met z'n vieren ook nog gezellig toertochten gemaakt in de omgeving. Elanden en reeen gezien. En toen was het al weer de laatste dag van het jaar. Ewoud jarig. Slingers opgehangen. Feestelijk zijn verjaardag gevierd. En daarna het jaar uitgaan met champagne en vuurwerk. Dit alles samen met Ronald en Nadja. Gezellig feestje in het noorse land. Midden in de nacht nog geprobeerd een auto uit de greppel zien te krijgen. Een paar jongeren waren niet zo voorzichting geweest met de auto van Pa. Maar ja dat krijg je naar een paar biertjes en misschien wel wat glad op de weg. Na een beetje geprobeerd te helpen ( samen met andere die ook stopten ) hebben we het laten zitten, het was geen doen. De volgende dag de wegenwacht maar bellen.

Nu is het alweer 2 januari. We verheugen ons al weer op het volgende bezoek.
Maar eerst hebben we tijd nodig om de auto te laten maken. Werk te zoeken en internet te hopen krijgen. Ook moet de schotel nog komen. Ze hangen al wel, maar doen het nog niet. Iets met de ontvanger.Ewoud en Laura hebben het meegenomen naar Nederland en Martijn gaat het ophalen en hopelijk maken.

Onze tijd is weer op bij de bieb, dus het internetten houd weer op voor vandaag.

Groetjes uit Våler.
P.S. Ook de band van de auto is lek. ( was net nieuw )

2 opmerkingen:

Cecile zei

Jullie zijn vast nog nooit zo vaak in de bibliotheek geweest! Wel zo handig om daar even je mail te checken en jullie weblog aan te vullen. Erg leuk trouwens om jullie weblog te lezen. Jullie zijn dus o.a. druk met je huis te isoleren. Lijkt me inderdaad geen pretje om in de kou te zitten. Wel zo prettig dat jullie nu alle tijd en aandacht aan je huis kunnen besteden voordat jullie straks weer aan het werk gaan. Hopelijk vinden jullie straks beiden een baan die naar jullie zin is!
Geniet lekker van de sneeuw en de mooie natuur. Wij hebben helaas weer geen witte kerst gehad. Ik heb mijn zinnen nu al op de lente gezet. Laat het mooie weer maar komen! Zodra jullie internet-aansluiting hebben, gaan we weer gezellig ouderwets mailen.
Groetjes! Cecile

Ewoud & Laura zei

Hallo daar!!

Wij zijn al weer een paar dagen thuis. Het is ons goed bevallen. De kou viel best mee, maar we hebben dan ook nog niet de vuurdoop gehad van -15. Ik ben al druk aan de slag geweest met de foto’s en heb er 42 op mijn site geplaatst. Voor de nieuwsgierigen: http://home.kpnplanet.nl/~ewoud.laura@kpnplanet.nl/Fotos/noorwegen%202007/index.html
Verder net jullie berichtje gehad via de SMS. 20 cm sneeuw??!!
Dan kunnen jullie op de ski’s naar werk zoeken.
Verder ben ik zeer benieuwd wat de garage heeft gezegd over jullie auto, is ie nog te maken?
En staat de Mercedes al voor de deur?
We zijn blij dat we jullie zo een stukje op weg hebben kunnen helpen. Er is nog genoeg te doen als wij zo jullie plannen gehoord hebben.
Wij gaan morgen hier in Nederland weer aan het werk en uitkijkend naar de volgende vakantie die we in Noorwegen zullen doorbrengen.

Ha det bra Ewoud en Laura

Onze omgeving