vrijdag 11 januari 2008

Onthaasten

Het lijkt hier qua cultuur wel op Zuid-Europa. Hoezo??
Je moet hier op alles en iedereen wachten. Spreek je om 9 uur af dan is het voor hun pas 9.30.
Komt er op maandag een monteur, dan kun je gerust verwachten dat ie niet komt of pas veel later dan afgesproken. Alles komt wanneer het er tijd voor is. Dat is wel even aanpassen voor ons als Nederlanders, maar het begint te wennen.

Onze aardige buurman ( Ingve )van het einde van de weg kwam vandaag nog langs dat hij iemand had gesproken van het Kulturkontoret ( cultuurhuis ) dat hij nieuwe aardige buren heeft en waarvan er een goed kan fotograferen en muzikaal is. ( hij had onze piano gezien ). Zij had wel interesse. Dus gelijk maar in onze ( huur) auto gestapt en langs gegaan in Våler. Ze was razend geinteresseerd. Ze kunnen hier misschien wel wat mee. Al is dat dan geen full-time baan, maar toch. Er is erg behoefte aan een leraar in de muziek. Piano, gitaar, drums, maar een fotografiecursus is ook altijd leuk. Maandag gaan we bij de cultuurschool kijken. Maar eens afwachten. Vanavond gaan we op bezoek bij Ingve en zijn vrouw. Kunnen we gelijk melden dat we langs zijn geweest.

Tevens is het vandaag een bijzondere dag...... We hebben een beetje zon op het dak van het huis. Volgens Ingve komt het normaal gesproken rond 10 febr. We hebben net last van een iets te hoge berg om ons nu al compleet in het zonnetje te zetten, maar het begin is er. Huizen verderop in de straat hebben al volop zon, en dat lijkt me heerlijk. Nog even geduld.

Van het weekend komen Wallie en Janneke huizen kijken. Dus dat wordt wel een gezellig weekend. We gaan gezellig mee huizen kijken en lekker bijpraten. Kijken of het voor hun al tijd is om naar Noorwegen te verhuizen. Ons bevalt het hier prima.

Geen opmerkingen:

Onze omgeving