maandag 28 januari 2008

Zo daar zijn we weer

Het heeft even geduurd, maar wat wil je met onze "drukke"banen.
Nog steeds geen internet............... Zit weer bij de bieb.
Hebben op moment bezoek van Gert en Riet en dat is heel gezellig. Riet heeft zaterdag haar verjaardag gevierd in Noorwegen en we hebben er een gezellig feestje van gemaakt. Slingers, kado's, taart met kaarsjes en 's avonds lekker mexicaans eten.

Nu even over ons werk. Okke heeft zijn eerste foto-opdracht gehad. Kinderen fotograveren die meededen aan de uitvoering van de muziekschool. Heel leuk was dat. Sommige konden echt heel goed zingen. Het was niet alleen zang, maar ook dans, en rockmuziek. De opdracht is goed gelukt, dus dat is weer fijn.
Verder werkt Okke nog in de gezondheidszorg bij mensen met een handicap. Over het algemeen is het aangeboren. Mensen met Spasme, epilepcie, maar ook iemand met een hersenbloeding. Die mensen moeten verzorgt worden, en met sommige ga je ook wandelen, vissen, skieen. Best pittig omdat de meeste mensen niets kunnen. Niet praten, niet goed lopen. Maar het is wat en wie weet gaat het steeds beter.
Ik heb al een paar dagen gewerkt als schoonmaakster in het bejaardentehuis. Kamers schoonmaken. Heel relaxed werk hoor en helemaal niet vervelend. Het personeel is erg vriendelijk en belangstellend.
Ook heb ik al een dag in de ziekenzorg gewerkt. Zonder opleiding moet dit blijkbaar kunnen.
Een beetje meegekeken wat ze allemaal doen op een dag. Patienten uit bed halen, aankleden, wassen en naar het ontbijt brengen. Dan ontbijtboel opruimen, koffie drinken, koffie drinken en nog eens koffiedrinken. Dan is het lunch. Weer mensen eten geven, opruimen en naar bed helpen voor hun middagdutje. En dan de klap op de vuurpijl. Iets voor je zelf doen !!!!!!!!!!!!!!!!!
Mijn collega ging breien en ik ging tv kijken. En dit bijna een uur lang. Dan als de patienten weer wat op zijn, krijgen ze thee en dan is de dag voor mij al weer voorbij.
Van de week moet ik een keer 's avonds meedraaien. Kijken of dat niet zo gaat.

De beide auto's zijn nu eindelijk klaar en opgehaald. Pfffffffff dat duurde. Maar we kunnen rijden.
Wel makelijk, want we moeten nog wel eens de zelfde dagen werken alleen op andere tijden. Okke moest mij vanochten om 7.00 wegbrengen omdat hij de auto nodig had om zelf om 8.30 te beginnen. We waren wel op de zelfde tijd klaar en dat scheelt.

Tot de volgende keer maar weer en dan hopelijk lekker thuis bij de kachel.

1 opmerking:

Maansteentje zei

Jaaaa jullie hebben feestje gehad !
Maar wij hebben nog wel taart tegoed denk ik ! hahaha
Jeetje wat een baan Okke ! Zwaar hoor..en zo niets voor jou ! Maar snap dat je alles aanneemt wat op je pad komt nu. Wel fijn dat je ook al foto-opdracht hebt gehad ! Fijn dat het jou ook bevalt daar in het bejaardentehuis Gerlinda, geniet ervan !
Geniet ook nog even samen met mama en Gert, misschien willen ze nog wel weekje langer blijven? ( heb ik de auto ook nog een weekje extra ;) hihihi..heerlijk!)

Tot een volgende blog !

liefs en kusjes, Jezus

Onze omgeving