donderdag 20 december 2007

Eland op de voorbumber.

Ja Ja gisteren was het dan zo ver. We hebben een eland gezien. En wel zo dichtbij dat hij zo met z'n gat op onze bumper kon gaan zitten. Gelukkig hadden we op tijd in de gaten dat dat beest op de weg liep, maar toch best wel even schrikken. Het was al donker en dan op eens zie je iets donkers op de weg lopen. En ja onze eerste eland en nog wel dicht bij ons huis. Klopt het toch dat we elandsporen in het weiland hebben gezien.

Verder flink wat rook lopen happen de laatste dagen. De kachel in de woonkamer had er niet zo veel zin meer in. Maar even bij de Kommune ( gemeente ) geweest wanneer dat ding voor het laatst geveegd zou zijn. Hebben toen telefoonnummer gekregen van iemand die direct kwam kijken. Het was dus al meer dan 5 jaar geleden dat er geveegd was. Was dus ook wel nodig. Die man heeft de nodige dingen gedaan en nu is alles weer in orde. Nu moet er natuurlijk weer heel flink gepoetst worden in de woonkamer want alles zat onder de roet. Zelf de gordijnen moeten gewassen worden. Maar met kerst hebben wij het wel lekker warm.

Ook bericht gehad dat we 28 december internet kunnen verwachten. Dus nog een week uitzingen. Ook omdat de bibliotheken dicht zijn met kerst en je weet natuurlijk niet of het gelijk werkt.

Iedereen fijne feestdagen en tot de volgende keer.

4 opmerkingen:

MaPa zei

Oei, dat was bijna elandvlees met de Kerst. Maar zonder dollen,je zult maar zo'n bonk op je voorbumper krijgen. Okke,eigenlijk zouden die elanden allemaal wit moeten zijn, valt wat beter op. Of zet een paar van die "ver"-stralers op je bumper, staat lekker stoer! Fijn dat je zo snel werd geholpen met je schoorsteenproblemen. En ik maar denken dat de vorige eigenaar de schoorsteen al had geveegd. (P.S.: weet je dat een Co2-melder niet werkt als de temperatuur lager is dan 4C graden Celsius!) Maar je kunt nu weer met een gerust hart de kachel gebruiken.
Nog ruim een week begrijp ik en dan kunnen jullie over Internet beschikken. We gaan dan meteen de Webcam installeren en zoeken een goedkope belprovider.
Verder wenst ik jullie "warme" dagen toe en veel liefs vanuit Loenen

Ewoud & Laura zei

Hallo Noorderlingen,

Elanden die op je bumper zitten wil ik graag zien. Ik neem onze foto uitrusting mee en heb al zitten fantaseren over de mooie plaatje die er geschoten kunnen worden. Het duurt nu geen dag meer voor dat we op het vliegtuig stappen. Wat we doen als we in Oslo aankomen weten we nog niet precies (voor degene die het nog niet weten, hun auto is er mee gestopt, en kan niet voor kerst gemaakt worden). Misschien dat we de bus pakken maar wie weet huren we wel een auto, dat gaan we nog even uitzoeken.
Ik ben benieuwd wat ik kan gaan betekenen in jullie Pipi huis. Misschien kunnen we de boel gaan isoleren zodat de beefcap van Okke niet bevriest.
Verder hebben we er nog steeds zin in ondanks de gevaren van bevriezing. We zorgen voor een goede uitrusting zodat we niet onbeslagen ten ijs komen.
Ik weet niet of jullie dit bericht nog lezen voor dat wij bij jullie op de deur kloppen. Een fijne zondag nog en tot Morgen!!!!

Ha det bra

Dennis zei

Hey Okke! Alles wel? Lang niet gesproken en ik weet nu ook waarom. Je zit in Noorwegen!

Elanden: altijd lachen met die beesten. Zo lang die beesten niet IN je bumper zitten ... Dat krijg je als je naar zulke landen verkast, dan krijg je te maken met allerlei vage diersoorten die over het algemeen de neiging hebben om je met 2 zielige waterige ogen verschrikt aan te staren terwijl jij met hoge snelheid ze ineens in je koplampen ziet opdoemen. Dat zal wel even schrikken geblazen zijn.

Maar leuk om jou/jullie te kunnen volgen tijdens jullie avonturen in het verre Noorwegen. Verhuren jullie ook kamers voor het geval iemand zin heeft om naar Noorwegen op vakantie te gaan? Moet een geweldig land zijn voor de fietsers onder ons. (zomers althans)

Hoe dan ook, vanuit het verre Deventer heel veel succes en plezier toegewenst.

Met vriendelijke groet,

Ex Free Record Shopper: Dennis Kolkman.

Ik heb dit adres van iemand van je (voormalige) werk gekregen. Leuk om te volgen!

Fam.Jansen Reigersweg zei

hee broertje en schoonzus
Alles goed bij jullie fijne eerste kerstdag gehad. wij wel gezellig met de hele familie Jansen en vandaag gaan we gezellig naar Petra. Die komt ons ophalen met onze auto lux he. Dat wordt vast weer een dag met veel eten lekker hoor. Dan nog even het het nieuwe jaar begint alweer ga je ook nog oliebollen bakken broertje.
Ben je al ver met uitpakken dat als zus en ik komen we wel een lekker een lekker warm bedje hebben.En gerlinda hoe staat het met breien? Zijn onze warme sjaals en mutsen als klaar? Fijne dagen verder en kusjes uit Apeldoorn.

Onze omgeving