vrijdag 30 januari 2009

Langlaufen

Nog even en wij gaan langlaufen. Maar eerst zijn we wezen wandelen in het bos achter ons. Omdat het daar zo mooi is in de winter, maar ook in de zomer hebben we een jaarkaart gekocht om zo het hele jaar door daar te kunnen komen. Je moet namelijk tol betalen om er te mogen komen.Er ligt behoorlijk wat sneeuw in het bos. Veel meer dan bij ons. Het was er heerlijk. Heel stil, je hoorde helemaal niets. Toen wij voor het eerst in Noorwegen waren aan het Sognefjord was het ook zo stil. Heel overweldigend is dat vooral omdat je in Nederland altijd wel wat hoort, al is het een vogel.
Heerlijk is dat.
Helaas ging de ruitenwisser kapot tijdens het rijden. We kregen een pak sneeuw op onze voorruit en toen we dat weg wilde halen deden de wissers het niet. Dan maar met de borstel en gauw naar de garage. Na de wandeling de garage opgezocht en na het vervangen van een zekering deden ze het weer.

Woensdag nog naar Hamar geweest. Nena kon niet mee dus die was bij Janneke en Wallie. We hebben daar langlauflatten gekocht. We hebben ze nog niet binnen, maar we gaan ze binnenkort ophalen en dan gaan we het maar eens proberen. Vorige jaar hadden we ze te leen van de buurman, maar nu wilden we ze toch zelf hebben. Is toch een noorse sport hier en waar is het leuker dan in je achtertuin te kunnen langlaufen. Dus de beelden komen vast nog wel op de site. Maar eerst nog wat beelden van onze wandeling.


 
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

Nicole zei

Wat een prachtige plaatjes weer. Heerlijk dat Nena zo kan rennen in de sneeuw. Vindt ze het niet koud aan de pootjes?

Leuk dat jullie gaan langlaufen. Wij hebben ook al latten aangeschaft, alleen nog niet in de gelegenheid geweest om ze onder te binden. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ben erg benieuwd hoe het zal gaan.

We zien de foto's weer wel verschijnen van jullie avontuur.

Groetjes

PetraBloem zei

ohhh wat ene heerlijke foto's !
Dik pak sneeuw...witte stille wereld...zo in het bos...nena mee... Hartsikke leuke foto's !!!
Geniet samen !!!

fam van Dijken zei

Hoi Gerlinda,

Heerlijk zeg zo'n pak sneeuw. Hier ligt nu een heel klein laagje dus dat is niets vergeleken bij jullie.
Zo zeg ook al aan het langlaufen?
Ik ben benieuwd of wij er ook nog een keer aan moeten geloven.

Groetjes Nancy

Onze omgeving