zondag 4 januari 2009

Een nieuw begin

Iedereen die dit blog leest de beste wensen voor 2009. We blijven ook dit jaar gewoon doorgaan met bloggen, dus hou onze site ook in 2009 in de gaten.

Het is al weer een paar dagen geleden dat wij oud en nieuw vierden. Een rustige avond met weinig op de planning. Ons buurtfeestje ging niet door omdat de waterleiding was bevroren. Wat wil je met temperaturen van -18/-20.
Dus dan maar lekker thuis, op de bank. De zelf gebakken oliebollen en appelflappen erbij. Okke was er maar druk mee om ze te bakken.
Om 12 uur nog een beetje vuurwerk gekeken wat er in het dorp werd afgestoken. Zelf hadden we niks gekocht omdat de hond dat vast niet leuk zou vinden. Nou ze vond het wel raar al die gekke dingen in de lucht. Het was in iedergeval een mooie heldere nacht om vuurwerk af te steken. Tegen half 1 zijn we naar bed gegaan. Okke moest de volgende ochtend al weer werken, dus die had slaap nodig.

Verder is de vloer van onze "spookkamer"af en is papa verder gegaan met de hytte. Het "fietsenschuurtje" moest er nog worden afgehaald, anders kan de hytte niet verhuisd worden. Met de temperaturen van de afgelopen dagen moet er nu genoeg vorst in de grond zitten om het huisje te verplaatsen. Nu maar eens kijken of het kraanbedrijf al weer open is na de feestdagen.

Vandaag is al weer de laatste dag dat paps en mams er zijn. Morgen gaat het vliegtuig al weer. Vandaag nog wel even gewerkt bij de spar. Aan het begin van het jaar moeten alle produkten geteld worden. Met een heel stel hebben we een aantal uren gewerkt. Tevens te horen gekregen dat ik waarschijnlijk vaste dagen krijg omdat er een collega met zwangerschapsverlof gaat over een tijdje. En verlof hier duurt een jaar. Dan ben ik in iedergeval voor een jaar onder de pannen en dan zijn we wel weer verder. Ook ga ik ingewerkt worden om achter het postkantoor te werken. 2 leuke vooruitzichten en daar ben ik heel blij mee. Het bevalt goed bij de spar. Leuk contact met de mensen en leuke collega's en het is lekker dicht bij huis.

Vrijdagmiddag hebben nog een tochtje met de auto gemaakt naar Gravberget. Een mooi dorpje waar een mooie kerk staat. Onderweg hebben we ongeveer 10 elanden gezien. Prachtig gewoon, zoveel hadden we er nog niet gezien op een tochtje. Bij Halledam er even uitgeweest. Daar heb je een dam bij een meertje. Het is gewoon een mooi plekje om heen te gaan. 's avonds lekker pizza gegeten bij de pizzaria in Flisa.

De kerk van Gravberget
Een elandIs het geen grappig wctje buiten in het bos
Het meer.

1 opmerking:

Fam van Dijken zei

Ook nog de beste wensen voor 2009.
Leuk dat je ouders er waren.
Bij ons was mijn broer en schoonzusje op bezoek. Heel apart om het eens gewoon thuis te vieren. We zijn elk jaar nog naar mijn schoonouders geweest vandaar.
Hier regent het en is het 7 graden. De sneeuw is aan het veranderen in een blubberbende. Niet echt fijn.
Veel succes met het verplaatsen van jullie schuur. Of heb je het al gedaan?

groetjes Nancy

Onze omgeving