zondag 16 december 2007

waarom mensen vroeger met een slaapmuts naar bed gingen.

Wij weten het nu : omdat het op onze slaapkamer ongeveer 1 graad is s'nachts.

Het is al de hele week erg koud in Noorwegen. tussen de min 12 en min 15. Buiten is het wel lekker fris. Zonnetje erbij. Maar het is nog even leren om ons huis lekker te verwarmen.
Beneden is het nog niet zo erg. Daar is het wel goed verwarmen. Maar boven is het nog even kijken. Met een warm dekbed, een kruik en eventueel electrische kachel wil het wel. Maar Okke doet wel lekker s' nachts een muts op. Je neusharen bevriezen bijna.

Onze auto is nu eindelijk goed. Nieuwe spijkerbanden er op gezet. Motorverwarming in laten bouwen door Ronald. We zouden een auto met motorverwarming hebben gekocht, maar niets is minder waar. Als het goed is is nu alles voor mekaar. Dus kunnen we weer lekker rijden.

Verder al wat verder met het inrichten van het huis. leuke dingen gevonden. Oud kinderbestek gevonden van 1946 en 1948. Echt zilver en heel grappig. En veel oude kranten. Met kranten van oa 1925. We zijn ook gelijk er achter gekomen waarom ons huis Halvorset heet. De oude eigenaar hete Halvorset van zijn achternaam.
Ook veel oude werktuigen, paardendingen, veel hout en nog veel meer.

Verder hebben we nog steeds geen internet. Dat duurt nog even. Volgens de laatste berichten wordt het tussen kerst en oud en nieuw,, niewe jaar dus. En dan alleen nog maar internet omdat telefonie nog wat te lastig was. We wonen te ver van de centrale. Dus we houden voorlopig gewoon mobiel en dan kijken we wel weer verder.

We kunnen dus niet iedereen zo snel beantwoorden want we blijven af hankelijk van Ronald, de bieb of wat anders.

Verder iedereen bedankt voor de leuke kaarten. Wij slaan dit jaar even over met kaarten sturen van wege de drukte maar bij deze voor iedereen een fijne kerst en een gezond en gelukkig nieuwjaar.

Liefs uit Noorwegen.

3 opmerkingen:

tuinman zei

ik wist niet dat er bloembol warmers bestonden.
Die muts is die met of zonder veer?

Lepeltje lepeltje liggen is ook een oplossing!!!

groetjes dikke tuinman

Janny zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Janny zei

Hoi Okke en Gerlinda

Op de een of andere manier heb ik steeds moeite met het plaatsen van mijn reactie, ik zet het er in en gooi 'm meteen weer weg!.. Ben duidelijk niet in de wieg gelegd voor een blog!

Maar goed, wat ik wilde vertellen is dat ook ik wil jullie een hele gezellige (en warme) Kerst toewensen en alle goeds voor 2008, met in ieder geval leuk werk, een geïsoleerde slaapkamer en verder veel Noors woonplezier!

Groetjes
Janny

Onze omgeving