dinsdag 4 december 2007

Velkommen til Norge

Hei Hei,

Ons eerste berichtje uit Noorwegen.
De reis er naar toe is goed gegaan.Vliegtuig had wel wat vertraging. Na aankomst moesten we onze huurauto nog ophalen omdat onze eigen auto nog niet helemaal klaar was om in te rijden.
Kentekenplaten waren zoek ( lagen achteraf op het postkantoor )

Tegen 4 uur middernacht kwamen we aan bij "de Boer" waar we de komende week logeren.

's middags voor we bijna weg gingen om naar Schiphol te rijden kregen we telefoon van de makelaar dat er nog geen geld voor het huis was betaald. Bleek nou dat niet alle papieren niet in orde waren en dus we konden de volgende ochtend geen sleutel krijgen. Grrrrrrrrr
Pas als alle papieren goed waren ingevuld zou de bank geld over maken naar de makelaar en dan zou de eigenaar ons de sleutel geven. We konden maandag om 9 uur naar de bank om te tekenen, maar de vrachtauto met onze spullen zou ook om die tijd komen.Hoe doe je dat dan.

Zaterdagmiddag maar eens op de gok bij ons huis langs gegaan om te kijken of er toch nog wat te praten viel met de eigenaren. Na wat aarzeling lieten ze ons binnen. Daar de situatie uitgelegd. Ze waren erg vriendelijk, dus afgesproken dat wij de sleutel zondag middag zouden ophalen. 1 sleutel houden ze achter tot het geld werkelijk is overgemaakt. Zondagmiddag heel goed gesproken met de eigenaren. Veel kunnen vragen, zij hebben veel verteld. De sfeer werd steeds beter. Na 2 uurtjes zijn de eigenaren vertrokken en konden wij het huis lekker bekijken. Ze hebben veel waardevolle spullen laten staan voor ons. Kasten, bed, kledingkasten,wasmachine,vaatwasser etc. Geweldig. Zelfs in de schuren staat nog alles. Alle oude spullen,karren etc. Het is net een rommelmarkt bij ons in de schuren .Zo veel te ontdekken en zo veel te zien. Heerlijk.

Maandagochtend was het zo ver.De vrachtwagen kwam. Iets later dan gepland omdat de vrachtwagen niet het bruggetje van Våler over kon. Dan maar omrijden via Braskereidvos. Maar als je de afslag mist ga je via Elverum. Maar hij kwam. Chaffeur had in zijn eentje de boel geladen ( kostte hem 4 uur ) Samen met Ronald en Nadja, pa en ma hebben we de vrachtwagen uitgeladen. Ook de chauffeur hielp driftig mee. Wat uitzonderlijk is. Maar met een kop koffie en een sigaret was hij gauw te vreden. Na ruim 2 uur stond alles in huis. Pfffffff Wat een werk en wat een zweetdruppels.
Maar alles staat nu in het huis. De papieren van de bank zijn 's middags nog getekend. We hebben vanochtend de verblijfsvergunning aangevraagd en zijn nu even bij de bibliotheek wat aan het internetten. Bankieren, beltegoed opwaarderen etc.

Zo direct gaan we van het mooie weer genieten. Er ligt sneeuw, het is ongeveer -6 en de zon schijnt. Lekker wat winkelen en lekker wat eten.

Morgen gaan we verder met het huis uitpakken en inrichten.

Tot de volgende keer.

5 opmerkingen:

Maansteentje zei

Hei hei,

(zal wel Noors zijn voor Hoihoi ? hihihi)

Jaaaaa eerste berichtje vanuit Valer (met rondje op de a) !!!
Paar tegenvallertjes, maar die werden ook weer zo opgelost ! Geweldig !
En nu alles uitpakken, alles een plekje geven, wat een werk, maar ook wel leuk en gezellig lijkt me !
Is alles heel overgekomen? Ja moet wel hè? Want die 10% wat kapot gaat tijdens de verhuizing had jij al weggegooid hè Aakke?
En ook internet al aangesloten ! Wunderbar ! Morgen ski´s kopen?
Geniet ervan daar en heb net je smsje gekregen over je nieuwe mobiele nummer..komt goed !

Voor nu weltrusten !

Liefs, Jezus

syllibillies zei

hallooo!

een levensteken!
al met al toch best goed gegaan lees ik. dus al sneeuw wauwww, hier niks hoor, beetje regen, wat wind. ik heb de skibroek met de post gedaan want ik had weer eens last van cronisch tijdgebrek dus er komt binnenkort een doosje bij jullie aan. super dat je al internet hebt, kunnen we tenminste lekker mailen.

meid maak er wat van en ik ga je/jullie volgen vanaf je blog en in de zomer als het zonnetje schijnt zie je ons verschijnen (wij zijn mooi-weer-mensen).
veel foto's maken, dan kunnen we tenminste op afstand de sfeer "opsnuiven"

doeiii
liefs syl

Ewoud & Laura zei

Hallo Noorderlingen,

Gelukkig is alles op een paar kleine dingen na voorspoedig verlopen. Het is leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen. Ook goede berichten over het sneeuwniveau zijn leuk om te horen. Het gaat dus een witte kerst voor ons worden. Wij hebben vandaag de winteruitrusting aangeschaft. En hopen hiermee goed voorbereid te zijn op de kou bij jullie. Hier is het nog volop herfst en vallen de laatste blaadjes van de bomen door de flinke wind die er staat. Sint heeft net het land weer verlaten, wat betekent dat het niet lang meer zal duren dat wij jullie kant op komen. wij hebben er zin in.
Ook wij hebben jullie sms-je ontvangen. Wij wensen jullie nog veel werkvreugde en plezier met het inrichten van jullie nieuwe thuis. Groeten en tot gauw Ewoud en Laura

Janny zei

Haai!

Fijn dat het zo lekker verloopt, ondanks de kleine hindernissen. Je moet maar zo denken, zonder obstakels is saai...

Heerlijk om een paar schuren te hebben vol verrassingen. Lekker struinen en ontdekken wat er allemaal is achtergebleven (en bedenken wat je er mee kunt doen)

Geniet er van, hou de sneeuw alsjeblieft daar en blijf je blog bijhouden. Als achterblijvertje ben ik, net zoals de rest, giga nieuwsgierig hoe het met jullie gaat.

Succes en lief zijn, hè?

Liefs
Janny

Janny zei

Hoi Gerlinda & Okke

Het klinkt allemaal erg positief wat er op julie pas komt.Wie weet komt van deze baan iets anders. Voorlopig heb je in ieder geval een klein beetje inkomen en dat is altijd welkom.

Ik lees iedere keer weer met plezier over jullie avontuur in het Noorse land. Vooral de verhalen over de geschiedenis van het huis en wat jullie allemaal vinden. Het lijkt wel schatgraven! Ik ijk alweer uit naar het volgende verhaal!

Groetjes
Janny

Onze omgeving