zondag 28 februari 2010

Relax dagje

Gisteren was het dan zo ver. Een lekker relaxdagje bij de Finnskogtoppen.
Samen met Janneke en Nicole hadden we een dagje geboekt bij dit Spa gebeuren. ( zie ook www.finnskogtoppen.no )
Er was sinds vrijdag weer een boel sneeuw gevallen en het bleef maar vallen. De weg erna toe was nog niet geschoven, dus het was een hele toer om er te komen, maar uiteindelijk kwamen we op tijd aan. We hadden er een lekker behandeling geboekt met gebruikmaking van het zwembad/sauna en tussen de middag een lekkere lunch. De finnskogtoppen ligt heel mooi hoog op een berg, maar door de vele sneeuwval was er van een mooi uitzicht weinig te zien. Eerst gingen Nicole en ik in de behandeling. Een peeling met dodezeezout en een massage erna. Janneke ging lekker zwemmen en in het bubbelbad zitten. Dat deden Nicole en ik ook naderhand.
Tegen half 1 lekker lunchen. Heerlijke salade's, vis en aardappeltjes. Fruit toe met een lekker kopje thee. Daarna was Janneke aan de buurt voor haar behandeling. Helaas ging daar iets mis en kreeg ze een iets andere behandeling dan wij hadden besteld, maar ze vond het toch heerlijk. Nicole en ik hebben in die tussentijd even lekker zitten zweten in de sauna en daarna afkoelen in het zwembad. Het was die dag erg rustig dus we hadden vaak het zwembad/bubbelbad helemaal voor ons zelf. Lekker loom worden en naar buiten kijken hoe de sneeuw uit de lucht valt.
Helaas kwam aan deze dag een eind en zijn we met tegenzin weer naar huis vertrokken. Wat een lekker relax dagje was dit zeg. We gaan zeker nog een keer.

Bij ons is er de laatste dagen weer een pak sneeuw gevallen, er ligt wel weer 30-40 cm bij denk ik. Erg lastig om het pad op te rijden en naar beneden te gaan. Gelukkig werd er gisteren weer goed geschoven en kunnen we weer de auto gebruiken.

Verder ben ik begonnen met een basisopleiding in de gezondheidszorg. We moeten veel zelf thuis doen en we spreken ongeveer 1x per maand op school af om vragen te stellen en met elkaar de studie door te spreken. Als alles volgens wens looppt dan heb ik eind juni deze opleiding met succes afgerond en kan ik in september met een vervolg hierop starten. Uiteindelijk is het dan de bedoeling dat ik een opleiding bejaardenverzorgster met succes ga afronden, maar zo ver is het nog niet. Eerst maar eens deze basis doen en alles in het noors maakt het best lastig om alles goed te begrijpen.

Okke heeft ondertussen wat lessen in het ijsvissen gehad van een bovenbuurman. Daarna is hij het zelf een keer gaan proberen en ving een mooie vis. Die hebben we teruggedaan in het water want hij was iets te mager om op te eten. Maar zo lang er nog een dikke laag ijs op de Glomma ligt gaat hij het zeker nog eens proberen.

Geen opmerkingen:

Onze omgeving