maandag 15 februari 2010

Vlees uit de grond

We hebben zaterdagavond een gezellig etentje gehad bij Harry en Nicole.
Dit is een nederlands stel die ongeveer een half uurtje van ons vandaan wonen en die al een jaartje of 5 in Noorwegen wonen. Wij hebben ze via Wally en Janneke leren kennen en zij hadden ons alle uitgenodigd voor een etentje.
Niet zomaar een etentje, maar een etentje met vlees uit de grond.
Vlees uit de grond klinkt niet lekker, maar het was heerlijk.
Ik zal het even uitleggen hoe het gaat. Je graaft een gat in de grond. Daar maak je vuur in. Telkens leg je wat stenen in het vuur zodat die warm worden. Is uiteindelijk het vuur gedoofd en de stenen heet, dan leg je het vlees er bij en dan dek je het gat af met bijv. isolatiemateriaal, aarde en dan sneeuw. Na een uurtje of 2 is je vlees dan lekker gaar.
Dit is een oude, ik geloof vikingmethode, om je vlees te bereiden.
Dus dat vlees met de andere dingen er bij gaven een heerlijke maaltijd en hebben we heerlijk gezellig getafeld. Al met al een geslaagde avond die we zeker nog eens overdoen.

Verder was hier de afgelopen tijd het Våler winterfeest. Een week lang allerlei activiteiten voor ieder wat wils. Dingen voor de kinderen, muziek, tentoonstellingen.
Kinderen van de middelbare school in Våler hadden ijsskulpturen gemaakt. Okke heeft er wat foto's van gemaakt. Toch knap hoe ze de meeste dingen gemaakt hebben.

Hieronder nog wat foto's van de sneeuw en de ijsskulpturen.

ijs sculpturen

1 opmerking:

Natje zei

Hej Norge!
Sweden calling. haha.
Is bij jullie ook zoveel sneeuw?
Jeetje zeg, echt ongelooflijk maar prachtig mooi. Kunnen jullie ook langlaufen? Het sneeuwt inmiddels weer. De lente laat nog lekker op zich wachten. Natje xxx

Onze omgeving