maandag 2 november 2009

Eland

De weken vliegen voorbij en het is al weer november. Nog even en wij wonen hier al weer 2 jaar !!
Hier in Noorwegen is het jachtseizoen op elanden weer begonnen. Elanden vlees is dan ook volop te koop. Vorige jaar hadden we vlees gekocht bij een speciale slager. Dit jaar kwam er een andere optie. Het zelf doen.
Wallie en Janneke hadden een aanbod gehad om 90 kilo elandenvlees te kopen. Wij deden mee, samen met Ronald en Nadja en nog een ander nederlands stel.
Wat er gebracht werd was een halve eland van 90 kilo met bot en al. Dus ja dan moet je dus zelf gaan snijden. Een middagje lang zijn we met zijn alle bezig geweest om het vlees te verwerken. Een hele klus, maar het was wel gezellig om met zijn alle te doen. De vriezer zit hier nu lekker vol, maar volgend jaar is het toch ook wel weer lekker om het bij een slager te kopen. Scheelt heel wat werk.


Verder is Okke begonnen met een nieuwe baan. Ik had in het vorige blog al vermeld dat Okke had gesolliciteerd. Nou hij is aangenomen en werkt nu in een Kafé. Niet zo iets als wij in Nederland kennen, maar je moet het zien als een lunchroom. Je kan er lekker koffie drinken, lunchen. Het is een onderdeel van een supermarkt in Flisa. Dus veel klanten van de Coop en andere bezoekers komen er dagelijks voor hun bakkie en voor een gezellig praatje. Okke doet eigenlijk van alles. Verkopen, broodjes smeren, afwassen en nog veel meer.

Ondertussen is het hier al vroeg donker. Nu het vandaag zo grauw was en er de hele dag sneeuw en natte sneeuw viel is het hier al donker om 16.45. Wel even wat anders dan de lange avonden in de zomer. Of de sneeuw blijft liggen is altijd onzeker. het is nu nog te vroeg voor de serieuze sneeuwval.

Zaterdag staat een avondje Oslo op het programma. Een leuk avondje uit naar een concert van A-ha. het is helaas de een na laatste, want ze stoppen er mee. Maar gelukkig hebben we ook al kaartjes voor het laatste concert op 4-12-2010.

Wat we ook leuk vinden is dat ons eerste bezoek voor 2010 al weer is geboekt. In april komt Marcel samen met zijn ouders een aantal dagen bij ons. Gezellig dat iedereen toch steeds deze kant op komt. We waarderen dat zeer!!

1 opmerking:

Natje zei

Hej! Ook hier vandaag de eerste sneeuw! Maar inderdaad maar voor 1 dag. Morgen wordt het 6 graden. Onze buurman jaagt ook op elanden maar hij zegt dat de wolven de overhand aan het nemen zijn en de beren ook. Er zijn niet veel elanden meer in de buurt van Mora, bij het Siljan meer in Dalarna. Zou het echt aan de wolven en de beren liggen?? Wij hebben daar onze twijfels over.
Natje xxx

Onze omgeving