donderdag 22 oktober 2009

Op bezoek in Nederland en bezoek uit Nederland

De afgelopen weken stonden in het teken van een bezoekje aan Nederland en een bezoekje aan ons uit Nederland.
Eerst ging Okke voor een paar daagjes naar Nederland. Met wat vrienden afgesproken om nog eens het bierfeest in Zutphen te bezoeken. Vroeger was dat vaste prik en natuurlijk leuk om nog eens te doen. Dus op de dag van het feest heb ik Okke vroeg naar het vliegveld gebracht. In nederland aangekomen zou Saskia hem ophalen.Die was toevallig toch op schiphol om Guus weg te brengen en belde mij op om te vragen hoe laat Okke zou landen. Maar Okke's toestel kwam eerder aan dan gepland dus die was al met de trein op pad. Maar lang leven de NS. Dus Saskia kon hem ergens in Amsterdam nog ophalen.
's Middags naar het bierfeest met Harro en Gert-Jan. Dolle boel natuurlijk.
De rest van de dagen stonden in het teken van een bezoekje aan de tandarts. Logeren bij Marcel en Arianne, wat inkopen doen. De laatste avond ging Okke wokken met zijn zussen en kinderen. Ook altijd leuk. Een echte goede chinees of een wok wordt door Okke nog wel eens als een gemis gezien. Dus dat was lekker.
En dan is het alweer tijd om naar Noorwegen te komen.
Ik ben lekker verwend met wat leuke dingen uit Nederland.

Dit weekend stond in het teken van een bezoekje van Martijn en Joke uit Nederland.
Martijn was al eens eerder geweest en nu kwam hij samen met zijn moeder.
We hebben ze in Hamar opgehaald van de trein en nog even in Hamar rondgereden en het Vikingskipet laten zien. Het blijft toch een toeristische trekpleister.
's avonds niet veel gedaan, maar wel weer lekker genoten van de Nederlandse tv. Dank je wel Martijn. Dus we hebben het hele verhaal over de DSB dus ook meegekregen.
's zaterdags moest ik 's avond een dienst draaien bij het bejaardenhuis, dus we konden niet te veel doen. Maar we zijn lekker wezen wandelen op Spulsåsen. Het was mooi weer en met helder weer heb je mooi uitzicht boven op de berg. Later toen ik aan het werk was hebben ze nog een rondje om het huis gewandeld.
De volgende dag had ik vrij van mijn werk en toen konden we lekker een hele dag wat ondernemen. Eerst lekker uitslapen, lekker ontbijten en toen de auto in met z'n alle.
Op naar Zweden. In Kongsvinger gestopt om het Fort te bekijken en daarna door naar Charlottenberg. Lekker winkelen, kopje koffie nuttigen. Daarna was het al weer tijd om richting huis te gaan. Via een omweg gereden omdat we hoopten nog wat elanden te zien, maar helaas. De avond afgesloten met een etentje bij de pizzaria.
Ja en toen was het weekend al weer voorbij. Tijd om weer te gaan. Ik heb Martijn en Joke op de bus gezet in Elverum en voor die tijd hebben we nog even lekker geluncht in Elverum. Okke kon helaas niet mee, maar die was op sollicitatiegesprek. Hij heeft gereageerd op een baan bij een lunchroom. Goed gesprek gehad en nu maar afwachten.

Tot slot nog wat foto's

Bezoekjes

Geen opmerkingen:

Onze omgeving