zondag 29 november 2009

Waar is die berg?

Als we bij ons uit het raam kijken, dan zien we diverse bergen. Een daar van is wel de bekenste hier in de omgeving. "Blåenga". We hebben wel eens een poging gedaan om op de top te geraken, maar dat lukte toen niet. De preciese route kenden we toen nog niet. Gisteren hebben we weer een poging gedaan om er te komen. Via een andere route probeerde we de voet van de berg te bereiken. Nou dat ging weer niet zo goed. Dan maar gewoon lekker doorrijden en een beetje van onze "achtertuin" genieten.
Uiteindelijk kwamen we op een plek maar Blåenga stond aangegeven, maar dat moest je wel 7,5 kilometer lopen. Dat vonden wij iets te lang, maar we gingen een stukje proberen. Maar na 100 meter werd het pad zo drassig dat het fijn was dat we onze rubberlaarsen aanhadden. Helaas blijken die van mij niet waterdicht te zijn. Dus dan maar weer rechtsomkeer.

Op de parkeerplaatst stond het vol met allemaal kaarsjes. Mooi neergelegd. Als je goed keek kon je er een hart van maken met daarin de tekst "Vil du gifte meg? " Wil je met me trouwen. Iemand die op een romantische manier zijn liefje ten huwelijk vroeg. Vanuit de lucht moet het een mooi gezicht zijn geweest al die brandende kaarsjes.

Helaas geen foto's van ons op de bergtop Blåenga, maar wel wat van de omgeving.
Verder is het vandaag 1e advent. Dus in Noorwegen is de kersttijd officieël begonnen.
Ik heb de kerstspullen opgezocht en her en der al wat neer gezet/gehangen. De kerstboom gaat deze week ook opgezet worden en dan kunnen we er helemaal tegen aan.

En over 2 dagen is het al weer 2 jaar geleden dat wij zijn verhuisd. Wat is de tijd hard gegaan zeg, maar wat is het hier leuk!! Wij gaan er nog een paar jaartjes bij aanknopen en we zien nu al weer uit naar al de logeés die ons ook in ons 3e jaar weer zal bezoeken.

Geen opmerkingen:

Onze omgeving