dinsdag 7 april 2009

Het huisje is verplaatst

Donderdag was het de dag dat ze weer een poging gingen doen om het huisje te verplaatsen. Dit keer was van hun kant alles goed voorbereid. Contact gelegd met het stroombedrijf, voor het afkoppelen van de stroom. Goede materialen geregeld voor het optillen van het huisje. Van onze kant zijn we druk geweest met het regelen dat er sneeuw werd geruimd op de weg en op de plekken waar het huisje stond en waar het zou komen te staan. Ook moest er nog sneeuw worden geruimd van het dak van het huisje. Daar lag nog wel een halve meter. Met behulp van Janneke en Wallie hebben we dat mooi gedaan. Ook hebben we grind laten strooien op de weg zodat de vrachtwagen en kraan niet zouden wegzakken in de zachte grond.

Tegen half 10 kwam het kraanbedrijf met kraan en grote vrachtwagen aanrijden en gelijk aan de slag dan maar. Ook Wallie kwam vlak daarna om het gebeuren te aanschouwen. Tussen door is er een tijdje geen stroom geweest zodat ze makelijk met alles onder de stroomkabels door konden rijden. De leidingen moesten alleen iets in de hoogte opgetild worden. Dit keer liep alles voorspoedig. Tegen half 4 was de klus geklaard en was er tijd voor koffie.
Het huisje weegt bijna 9 ton, maar voor het kraanbedrijf een klein klusje. Het grootste huis dat ze verplaatste weegde 190 ton. Dus wel even een verschillentje.

We hebben ook nog geprobeerd om het electriciteitshuisje/opbergruimte te verplaasten, maar die staat nog niet helemaal op zijn plaats omdat de kraan in de weg stond. Maar dat vonden wij niet zo erg. Dat komt wel. Het was alleen een extra klusje waar we omgevraagd hadden.

Alles is goed gegaan op hier en daar een beetje schade aan het dak, maar die wordt toch vernieuwd dus dat is niet zo erg.

Papa en mama komen vandaag aan voor een bezoek van 2 weken. Zij weten nog niets, dus ik ben benieuwd wat ze er van zeggen dat het huisje al op z'n plaats staat.

Hier onder de foto's van het hele gebeuren.

flytte hytte

2 opmerkingen:

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Hoi Gerlinda, wat een mooie foto's heb je van de verhuizing van je huisje op je site staan, wat een leuk huisje !! Moet je er nog veel aan opknappen van binnen? Leuk als je gasten hebt !! We wachten hier op het voorjaar...jij ook? We hebben al wat lekkere dagen achter de rug en dan is het ook weer mooi geweest met de winter en weer tijd voor ander weer ipv sneeuw. Geniet ervan !! Groetjes uit Stathelle. Gina

M@rcel zei

Hee wat goed dat het eindelijk gelukt is. Duurt even maar dan heb je ook wat. En hoe was de reactie van je ouders? Miste alleen nog een overzichts foto van jullie huisje op jullie grondgebied....
groet M@rcel

Onze omgeving