zaterdag 28 maart 2009

Nog steeds winter

Het is al weer bijna een week geleden dat we nog lekker aan het vakantie vieren waren. Nu zitten we al weer in het gewone leven. Voor Okke ging het gelijk al weer flink van start. Alle ochtenden bij de bakker om 4 uur beginnen. En na de pasen is hij waarschijnlijk weer om 4 uur aan de beurt. De bakkers willen ook wel eens vrij of vakantie, dus hebben ze Okke ingewerkt om nu alles te kunnen en dat betekent dat als er een bakker niet is hij om 4 uur moet beginnen.

Ondertussen zag het er hier nog niet naar uit dat de sneeuw binnen een korte tijd zou verdwijnen. Zo sneeuwvrij als op ons vakantieadres is het hier niet.
En nu hebben we gisteren ook nog een flinke sneeuwdag gehad en ligt er weer 30 cm bij. Het wil nog geen voorjaar worden. De winter houdt lang aan dit jaar.
Dan maar binnen wat voorjaar in huis halen. Mooie narcissen en tulpen. En dan ook nog een paastak.

Het is natuurlijk bijna pasen. Tijdens de paasdagen ( die beginnen meestal al woensdagmiddag) ligt heel noorwegen plat. Traditie is ;of nog even lekker gaan langlaufen en een bezoek brengen aan je hytte ( het buitenhuis die veel noren hebben ) of lekker thuis zijn met een goed boek. En dan is het met pasen vooral "krimi" lezen of "krimi" op tv kijken.
Wij krijgen paps en mams met de pasen, dus wat we gaan doen weten we nog niet. Wij gaan in iedergeval lekker genieten van de extra vrije dagen.

1 opmerking:

fam van Dijken zei

Dat is vroeg op zeg 4 uur beginnen. Vind ie het ook leuk dan?
Hier lijkt het voorjaar er ook al aan te komen. Wij zijn natuurlijk al weer een hele tijd sneeuwvrij dus dan lijkt het meer lente als de zon schijnt.
Heel apart dat ze al zo vroeg vrij zijn voor de pasen. ik moet toch eens informeren of de winkels dan wel open zijn. En de benzinepomp...

Groetjes Nancy

Onze omgeving