maandag 23 februari 2009

Lekker eten.

Met de visite uit nederland over de vloer betekende het ook dat we een kok in huis hadden. Zoals velen wel weten van ons afscheidsfeestje kan JohnJohn heel lekker koken. En dat leverde 2 avonden heerlijk eten op en ook nog eens goede tips voor mij. Want ik wil graag meer leren over koken dan ik al weet. JohnJohn vond mijn Lapskaus in iedergeval wel lekker.
Vrijdagavond hadden we een 3 gangen diner met geroosterd broodje met champignons of met zalm vooraf. Als hoofgerecht hadden we spagetti carbonare en spagetti met een lekker tomatensaus. En toe lekker ijs met vruchten en slagroom. Het ijs zat verstopt in een pannenkoek. Mmmmm
Zaterdagavond kregen we een een broodje op ons bord. Als je de deksel van het broodje haalde zat er een overheerlijke brocollisoep in.
Als hoofdgerecht hadden we een stoofpotje met rucola-aardappelpuree en brocolli en als toe lekker ijs met stukjes eigengemaakte caramel met amandelen. Mmmm weer zo lekker. Het was net een restaurant thuis met JohnJohn als kok en Yasmin als "bedienmeisje".Ze kon zo mooi oefenen want dat wil ze later wel worden.
Naast het eten hebben we ook een poging gedaan om elanden te vinden. We proberen dat altijd wel een keer met onze visite. De meeste hebben nog nooit een eland gezien. We rijden dan richting zweedse grens/Finnskogen. Ook deze keer hadden we geluk. We hebben er wel 9 gezien. Echt heel erg super. Daarna een drankje gedaan in Kafe Finnskog en daarna weer naar huis. Kafe Finnskog bied plaats aan plaatselijke kunstenaars om hun werk daar neer te hangen. Er hangen sieraden, gebreide sjaals, truien etc, schilderijen en ook foto's van Okke. Er komen binnenkort nieuwe foto's van Okke te hangen en nu hebben ze bedacht om dan een leuke opening te houden om zo de Okke te promoten. Alles wat daar hangt is ook te koop. Yasmin vond al die sieraden prachtig. Dus thuis heb ik een mooie ketting met armband voor haar gemaakt. Zelf had ze de kralen uitgezocht en ik heb de rest gedaan.
Een van de medewerksters van Kafe Finnskog vroeg mij ook nog of ik mijn sieraden daar wil ophangen. Nou graag natuurlijk. Ik heb er al de nodige gemaakt dus dat is leuk.

Maar helaas is het leuke weekend alweer voorbij en is onze visite al weer thuis. Nog wel even een sneeuwpop gemaakt zondag want er ligt zoveel sneeuw hier. Zoveel sneeuw hebben ze al jaren niet gehad hier. Meer dan een halve meter ligt er zeker, alhoewel het mooie weer van vandaag al weer wat heeft doen smelten.

Hier nog wat foto's van het weekend.
Klik op onderstaande foto.

JJ, liane en Yasmin en Nena

2 opmerkingen:

Petra Bloem zei

klinkt als een héérlijk weekendje !
;)
Leuke foto's !
gelukkig hebben wij toch ook nog 2 elanden gezien toen wij er waren. Maar 9 is idd wel heel erg veel !
gaaf !

fam van Dijken zei

Het klinkt heerlijk al die gerechten. Kun je de recepten niet doorsturen? Ik heb er ook nog wel een paar voor jou die geslaagd waren.
Gezellig altijd het bezoek, jammer dat de tijd dan ook zo om is he?
Nena heeft ook wel genoten zo te lezen. Ik las het op haar blog.
Verwachten jullie nog meer bezoek?
Een eland heb ik ook nog nooit gezien. Ik heb wel gehoord dat het joekels van dieren zijn.

Groetjes Nancy

Onze omgeving