vrijdag 10 oktober 2008

Weer terug

Zo het zit er weer op. Vanmiddag al weer thuis gekomen na een weekje Nederland. Wat is dat voorbij gevlogen. Dus we moeten weer terug in het dagelijks ritme. Te beginnen morgen al, het werk begint dan al weer. Nu nog de spullen opruimen en wasjes draaien.
In nederland geprobeerd iedereen weer even te zien. Maar ja iedereen, dat lukt helaas niet. Al die bezoekjes afleggen in nederland is best vermoeiend. In een korte week iedereen zien betekend veel heen en weer rijden. Regelmatig uit eten geweest met vrienden/familie. Nog lekker wat geshopt, uit geweest en geprobeerd wat uit te rusten.
Het weer viel niet echt tegen. De temperatuur lag iets hoger ( 16 graden )dan hier en af en toe hadden we een regenbui.
De booreis die we hadden was erg luxe. Van alles te beleven aan boord. Muziek, winkels, restaurantjes, een mooie hut. Vooral de boottocht op de terugweg was een mooie gelegenheid om nog even lekker bij te komen.
Hier is het ongeveer 11 graden en ik heb al gelezen dat er op sommige plekken in Noorwegen al sneeuw is gevallen. Het zal dus vast niet lang duren voor wij een witte laag krijgen. Nu nog even genieten van de herfst. Wat een mooie kleuren overal.

3 opmerkingen:

Fam van Dijken zei

Lekker om weer thuis te zijn zeker?
Het is altijd heerlijk om familie en vrienden weer te zien maar het lijkt me ook erg vermoeiend als ik dat zo hoor. Wij gaan in November twee weken....
Hier is op de berg sneeuw gevallen maar ook al weer gesmolten. Het heeft natuurlijk nog geen houvast.
Ben benieuwd een warme zomer geeft meestal een strenge winter.
Veel succes weer met het opstarten op je werk.

groetjes Nancy

Nicole zei

Hoi Gerlinda en Okke,

Fijn dat jullie weer goede voet op Noorse bodem hebben gezet. En zo'n boottocht is altijd nog even vakantie, toch? Zeker na zo'n drukke week. Maar nu "back in the saddle" en weer aan het werk. Succes ermee!

Groetjes
Nicole

Fam van Dijken zei

Hoi, bedankt voor je reactie op onze weblog.
Je vroeg waarom we naar NO zijn gegaan.
Voor de rust, de ruimte en de veiligheid van de kinderen. Dat zijn de drie belangrijkste dingen die bovenaan stonden om te gaan.
En wij hebben er absoluut geen spijt van. We wonen schitterend, Johannes heeft een goede baan en nog belangrijker hij heeft het naar zijn zin, Denice vind het leuk op de barnehage, en we beginnen steeds meer noors te leren. Ik ben nu met een baantje bezig zoals je kunt lezen op de log. Dan hoop ik sneller noors te spreken en contacten te maken met anderen.
Wij wonen in het dorp Svelgen gemeente Bremanger. Er is een Coop hier in het dorp waar ik ook boodschappen doe maar meestal gaan we 1 keer in de maand naar de stad Førde dat is een uur hiervandaan. Daar halen we rest van de spullen.


Groetjes Nancy

Onze omgeving