woensdag 22 oktober 2008

Kerst

Ja het duurt nog bijna 2 maanden, maar toch zijn ze er hier al weer aardig druk mee.
De "julebrus" is al weer te koop en is zeeeer populair. Dat is een zoetige frisdrank die alleen 2 maanden per jaar te koop is. De winkels zijn er iets vroeger mee dan anders, maar de flessen vliegen dan ook over de toonbank.

In de kranten wordt al weer druk geadverteerd met "julebord". Speciale diners in kerstsfeer en met traditionele kerstgerechten.

In de winkels komen al wat meer kerstprodukten te liggen. Weekbladen met allerlei kersttips. Van gerechten, tot versieringen zelf maken en tips voor het vinden van leuke kerstkado's. Julemasepin (kerstmarsepein)

Ook traditioneel zijn de "julemesse". De kerstmarkten. Niet zulke als wij in Duitsland kennen, maar er zijn altijd wel verenigingen die zo'n messe organiseren. Zo ook bij ons buurthuis. Eind november wordt dit gehouden en het is de bedoeling dan om ook zelfgeknutselde dingen te verkopen. Dus op dinsdagavond bij het damesclubje wordt er al druk gebreid, gehaakt, kerstkabouters geverfd etc etc. Ik doe lekker vrolijk mee met dit alles en probeer thuis ook nog het en en ander te knutselen. Niewe kerstboomversiering, kerstsieraden. Genoeg om je de koude wintermaanden mee bezig te houden.

1 opmerking:

Fam van Dijken zei

Het was me ook al een beetje opgevallen dat er al vanalles in de winkels ligt. Maar dat ze al zo druk er mee bezig waren dat wist ik niet. De julebrus heb ik nog niet gezien maar we gaan vrijdag naar de stad en als ik ze dan zie staan dan sla ik er ook een paar in. We krijgen bezoek dus iets typisch noors inschenken is dan wel erg leuk toch?
Leuk dat je op een damesclubje zit. Ik dacht dat er alleen oudere dames opzaten? Zo kom je er natuurlijk wel mooi in...

Groetjes Nancy

Onze omgeving