zondag 14 september 2008

Hytte

We zijn druk bezig met het verplaatsen van een hytte (vakantiehuisje ) die op ons terrein komt te staan. De hytte staat nu nog 500 meter verderop. Om zo'n huisje te verplaatsen moet de ondergrond glad zijn. Blokken plaatsen waar het huisje op komt te staan. Het zorgen voor een grote kraanwagen die dat huisje kan verplaatsen etc etc.
Nu hebben we op aanraden van de eigenaren contact gelegd met een timmerman die ongeveer recht boven ons woont. Die zou wel wat weten over de grond. Okke had er al eens wat balken gehaald dus hij wist waar het was. Wij met de benenwagen daar heen.
Werden we toch gelijk hartelijk op de koffie gevraagd door Paal en Annbjork. Zij hebben samen dat houtbedrijf. Hij is goed in bouwen en zij maakt allerlei dingen van hout en kan ze goed beschilderen. Die hartelijkheid van die mensen, maar van meer noorse mensen is toch zo heerlijk. Waarom zijn mensen in Nederland niet meer zo.
Een heel tijd gezellig zitten praten en koffie/thee gedronken. Ze zouden gauw eens bij ons kijken en naar de hytte.
Vanmiddag kwamen ze een kijkje nemen. Hij had allerlei goede tips en komt ons ook helpen. We kunnen niet alles alleen natuurlijk. Hij had ook nog wel tips voor de "spookkamer" en hij gaat ook nog voor glas kijken zodat we overal dubbele ramen kunnen hebben. Hij had nog een stapel glas in de tuin liggen wat er al lag toen hun het huis kochtte. Misschien zit er iets passend bij. We hopen voor de winter begint de hytte te kunnen verplaatsen. Maar voor nu is de fundering het aller belangrijkste. Het kan namelijk zo al vriezen en dan moeten we wachten tot na de vorst.

Hierbij nog wat foto's van het huisje.


3 opmerkingen:

Fam van Dijken zei

hoi ben hier via de hanningsgards gekomen.
Gebruiken jullie die hytte ook voor gasten uit Nederland? Wel handig zo'n ding in de tuin.
Wij wonen nu een half jaar in noorwegen Svelgen gemeente bremanger. En we hebben het erg naar ons zin. Jullie ook zo te lezen. Ik heb in de gauwigheid niet gezien hoe lang jullie hier al wonen. Ik zal eens alles een keer na lezen. Ik vind het namelijk leuk om ervaringen van anderen te lezen.

Groeten Nancy

Fam van Dijken zei

hallo ik ben hier via via gekomen.

Wij wonen nu een half jaar in Noorwegen. Svelgen gemeente bremanger en we hebben het erg naar ons zin.
Die hytte logeren daar straks familieleden in? Wel handig zo;n ding in de tuin. Ik lees binnen kort nog even je logs door. Ik vind het leuk om ervaringen van anderen te lezen.

Groeten Nancy

Ewoud Simonse zei

Hey, is dat niet dat ding waar ik nog op de veranda heb gestaan?
Dat ligt vlak in de buurt.

Onze omgeving