zondag 27 juli 2008

Warm zomerweer

De afgelopen dagen kwam het kwik al gauw rond de 30 graden uit. Het ziet er naar uit dat dat ook nog wel even aan houdt. Hier in Noorwegen zijn ze ook bekend met de "hondsdagen" dus belooft nog een aantal mooie weken.

Met een zwembad in de tuin en een rivier in de achtertuin is het hier goed uit te houden. De Glomma is nu zo laag dat je te voet het water kan oversteken om zo het strandje op het eiland te bereiken. De niveau verschillen in de rivier zijn wel raar. Zo sta je met je enkels in het water, dan weer tot aan je knie, maar het is helder water, zand, geen stenen en planten en een heerlijke temperatuur.
Als je dan in het water staat zie je de visjes om je heen schieten. Ook de mossels zie je voorbij schuiven in het water. Er onstaat dan een rare streep in het zand.

Op een paar badgasten na is het heerlijk rustig op het eiland. Geen potje met pieren zoals op de nederlandse stranden. Lekker rustig, mooi uitzicht en lekker afkoelen.

Oh ja de zon is hier heet. Veel heter dan in Nederland. Nog nooit zo gevoeld. Het is hier niet benauwd, maar heet. Als of je op de barbeque ligt.

Geen opmerkingen:

Onze omgeving