maandag 21 juli 2008

Nedernoren

Ja die term bestaat echt en slaat op ons als hollanders in Noorwegen.
Sinds vandaag kunnen we weer wat nedernoren verwelkomen in onze regio. Flisa om precies te zijn. Vandaag was de overdracht van het huis van Wallie en Janneke. Hun kennen wij nog van noorse les. Na heel wat gedoe en tijd is het voor hun ook tijd om deze kant op te trekken.
Toevallig kwam ik Janneke met een van de kinderen tegen bij de pinautomaat in Flisa.
Dus gelijk maar mee geweest om hun nieuwe stulpje te bekijken. Heel anders dan toen in de winter bij de bezichtiging met heel veel sneeuw. Heel leuk nu hoor.
Hun grond bestaat ook uit meerdere gebouwen, waaronder een oude kas. Er heeft vroeger een tuincentrum gezeten. Nou en heel veel van die spullen staan daar nog. Veel kweekbakken voor jonge plantjes. Nou voor hun die er een manege van willen maken is dat dus niks. Dus hup wat kratjes achter in de auto en inladen. Kunnen wij mooi gebruiken voor onze kas. Ook nog 2 dozen met leuke dingetjes meegenomen met vaasjes, glaasjes etc. Van de week ga ik nog een keer kijken.

Verder zit Okke nu op de boot richting Kopenhagen. Samen met Chris ( die jongen waar hij wekelijks wat mee gaat doen ) is hij 3 daagjes weg. Vanavond om 17.00 vertrok de boot naar Denemarken. Hij komt om 9.30 aan en dan hebben ze de hele dag de tijd om Kopenhagen in te gaan en dan om 17.00 weer terug met de boot naar Oslo.

En als hij dan weer terug is hebben we als het goed is weer zomerse temperaturen. Tijd voor ons zwembadje en de bbq.

Geen opmerkingen:

Onze omgeving