maandag 14 juli 2008

Even 2 daagjes Zweden

Even er tussen uit in Zweden. Ongeveer 95 km van ons ligt Branäs( in de buurt van Sysslebäck en in de winter een populair skigebied )Daar hadden we voor een nachtje een hytte (huisje) gehuurd. We, ik bedoel ik had dat gedaan als verrassing voor Okke. Even wat anders, even uitrusten en lekker van de natuur genieten. Zaterdag nadat Okke bij de bakker had gewerkt stond het koffertje klaar en konden we vertrekken. Na wat rondrijden, boodschapjes doen in Zweden ( = goedkoper )kwamen we bij het huisje aan. Het park wordt gerund door Nederlanders en had het adres via internet gevonden. Het park ligt in de bossen naast een rivier.
Na ons geinstalleerd te hebben (ach zo veel is er niet mee voor 1 nachtje ) eerst even de rivier bekeken. Helaas kon je er niet goed bij komen zodat het lastig vissen werd. Daarna de auto gepakt en wat rondgereden. Diverse mensen hadden in schuren een kleine vlooienmarkt. Lekker even wezen kijken, praatje maken en dan weer doorrijden. Het weer was heerlijk en de zon was warm.

De volgende ochtend werden we al vroeg wakker door een enorme wolkbreuk. Nog maar even liggen en verder slapen, het is tenslotte nog vroeg en zondag.
Na het ontbijt in het zonnetje de auto ingepakt en een mooie route gereden vanaf de hytte naar Malungsfors, Malung, Stjollet en Syssleback richting ons huis in Noorwegen.

Geen opmerkingen:

Onze omgeving