zaterdag 17 april 2010

Familie van Zeist op bezoek

Er zijn al weer wat dagen verstreken, maar we hadden vorig weekend bezoek van Marcel met zijn ouders. Met zijn drieën eerst een mooie boottocht gemaakt ( overtocht Kiel-Oslo ) en daarna een aantal dagen bij ons logeren.
We bofden met het weer, want het was eigenlijk de hele tijd lekker zonnig. Echt lente weer en mooi weer om uitstapjes te maken. De sneeuw was nog niet helemaal weg en nu ligt er nog heel iets op het gras. De thuisblijvers geloofden niet dat er nog sneeuw lag, dus met skype en de webcam kon het tegendeel worden bewezen.
Op vrijdag toen ze aankwamen hebben we niet zo veel gedaan. Bijgekletst, ons terrein laten zien aan Marcel zijn ouders. Marcel was hier al voor de 3e keer, dus die had het wel gezien. S'avonds laat nog even een andere slaapplek regelen omdat het bestemde luchtbed wel erg leeg bleek te zijn en waarschijnlijk een lek heeft. Maar we konden nog ergens anders nog een matras vandaan halen.
Zaterdagmiddag was ik aan het werk, maar Okke is met ze op stap gegaan naar Elverum. De stad bekijken, wat eten, lekker shoppen. 's avonds lekker een beetje tv gekeken en verder niet zo veel.
Zondag naar Kafé Finnskog gereden voor een lekker kopje koffie. Lekker van het mooie weer genieten door buiten op het terras te zitten. Nog wat rondgereden op zoek naar elanden, maar die lieten zich niet zien. Wel bij de Flisa brug gestopt om naar het kolkende water te kijken. De ijsbrokken dreven voorbij met enorme snelheden. En wat een lawaai maakt dat water.
Maandag ging de reis naar Hamar. Marcel wilde daar graag foto's maken van de vuurtoren. De vorige keer had hij dat ook gedaan, en wilde graag met zijn nieuwe camera dat nog een keer proberen. Leuk om daar een canvasdoek van te maken.
Verder nog de domkerk bezocht en het centrum.
's avonds zijn we met zijn alle uit eten geweest bij de pizzaria. Op de terugweg kwamen we zowaar nog 5 elanden tegen. Het blijven toch mooie beesten.
En dinsdag was het al weer om de koffers te pakken en de reis naar huis weer in te zetten. Nog wel weer terug met de mooie boot.

Hieronder nog wat foto's

van zeistjes

Geen opmerkingen:

Onze omgeving