donderdag 11 maart 2010

Lente in aantocht

Zou de lente nou toch in aantocht zijn? De afgelopen dagen kwam de zon al lekker door en hadden we lekker zonnige dagen met strak blauwe luchten.
Vorige week hadden we nog wel een aantal nachten vorst rond de -25. Dus echt lente deed dat niet aan. Nu is het 's nachts al wat warmer en zijn de temperaturen overdag net boven nul. Genoeg om de sneeuw te laten smelten.
De temperatuurmeter (die in de zon hangt) gaf gisteren zelf +16 aan. Zo sterk is de zon al.
Van de grote schuur is al het sneeuw al van het dak gevallen. Natuurlijk mooi voor de ingang waar we hout halen. Dus daar eerst maar sneeuw ruimen. Over niet al te lange tijd gaat ook het sneeuw van de garage natuurlijk schuiven en dan kan Okke de garage niet meer gebruiken. Dus we moeten er nu maar rekening meehouden dat dat kan gebeuren en zetten voorlopig de auto maar buiten neer. 's ochtends op weg naar je werk heb je geen tijd om eerst al het sneeuw voor de garage weg te halen.

Mijn dagen zijn nu goed gevult met mijn studie. De eerste huiswerk opdracht is goed gegaan en de 2e is nu net verstuurd. Spannend maar weer. Studeren in een andere taal blijft toch lastig. Begrijp je de vraag wel goed. Begrijpt de leraar wel wat je opschrijft. Gelukkig ben ik niet de enige uit een ander land in onze klas.

Nog even en het is al weer pasen. Lekkere rustige dagen, want bijna heel Noorwegen ligt stil met de paasdagen. Heerlijk even een paar dagen vrij van het werk, geen verplichtingen. Alles is dicht, iedereen is weg. Rust daalt neer in het land.
Hopelijk mogen we dan ook definitief afscheid nemen van de winter en gaan genieten van het voorjaar.

Geen opmerkingen:

Onze omgeving