vrijdag 15 januari 2010

5 jaar erbij

Sinds we hier wonen is het steeds een gedoe geweest om onze verblijfsvergunning te regelen. Steeds kregen we er een tot aan het eind van ons arbeidscontract. En dat contract wordt steeds verlengd, dus elke keer moet je weer de hele papier molen door. Denk maar niet dat dat snel voor me kaar is. Meestal krijg je bericht een maand voor je verblijfsvergunning al weer afloopt en dan moet je gelijk weer aan de slag. Nu zijn er per 1 januari nieuwe regels gekomen en dat maakte het voor ons een stuk makelijker. Nu was het een kwestie van registreren bij de politie met vertoon van je arbeidscontract(en) en dat zou dat zijn. Altijd even afwachten of het inderdaad zo makelijk gaat. Dus wij gisteren op weg naar Kongsvinger. Daar aangekomen alle papieren afgegeven en na ongeveer 20 minuutjes was alles geregeld. Een onbeperkte verblijfsvergunning. Nou ja onbeperkt. Na 5 jaar moet je je weer even netjes melden en dan is het weer voor mekaar.
Maar wij zijn nu wel even van alle rompslomp af en kunnen lekker de komende 5 jaar hier wonen zonder steeds allerlei papieren in te vullen.

3 opmerkingen:

Erna zei

Hee Gerlinda! Zag je berichtje op mijn blog! En zo kwam ik weer bij jou uit, leuk! Ben gelijk volger geworden, dan blijf ik leuk op de hoogte! Lekker koud is het bij jullie, hier is sinds gisteren de meeste sneeuw weer weg gedooid.
Groetjes, Erna

Natje zei

Wat een verschil weer met Zweden, hier weer een stuk makkelijker. Niks verlengen, je mag blijven en jezelf verzorgen dus dat zit helemaal goed. Gelukkig niet zo heel koud meer hier, bij jullie ook niet toch? Natje xxx

Nicole zei

hoi luitjes,

gefeliciteerd met jullie verblijfsvergunning. Wij zijn ook een paar keer door de molen gegaan, maar hebben nu ook een vergunning voor 5 jaar. Heerlijk geen papierenrompslomp meer. En nu genieten van het hier zijn.

Groetjes van ons allemaal!!

Onze omgeving