donderdag 7 januari 2010

Koude golf

Het nieuwe jaar is hier begonnen met een koude golf. Wat in het oude jaar begon is nu nog steeds bezig. Temperaturen van rond de - 30 / -40. Koud dus. Voorlopig is het einde nog niet in zicht. De komende week zal het nog koud blijven. Hopelijk wordt het daarna weer wat warmer. De kranten staan vol met tips hoe je je het beste kan warmhouden, wat te doen met je auto en nog veel meer.
Het is voor ons lastig om het huis warm te houden, de leidingen vorstvrij te houden en onszelf warm te houden. Dikke truien aan, thermo-ondergoed, dikke sokken. Wandelen met de hond is geen pretje. Nena lijkt er buiten geen erg in te hebben, maar pas thuis kruipt ze zo snel mogelijk voor de kachel. De auto die nog steeds niet zelfstandig wil starten. Met startkabels gaat het wel, maar de volgende dag is het weer raak, geen geluid uit de motor te krijgen.
Verder kijken we met enig plezier naar de nederlandse nieuwsberichten. Koude temperaturen, jawel tussen -1 en -10. Nou wij willen die temperaturen ook wel. Ook de sneeuwperikelen zijn erg leuk om te zien. Kilometers lange files alleen door een beetje sneeuw. Nederland ligt weer helemaal plat. Hier valt af en toe ook veel sneeuw, maar problemen komen hier zelden voor.


Voor zover een update uit een zeer koud noorwegen.

4 opmerkingen:

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Wow, wat is het mega koud bij jullie, ik zie op je metertje op je blog voor morgen ook weer -24 staan....hier was het gister -16 en ook dat vonden we megakoud...zondag wordt het -9 en dan kunnen we weer lekker buiten skien, nu is het ook eigenlijk te koud om Florian een paar uur mee te nemen naar buiten. Sterkte ermee om alles warm te houden!! Ja, we zullen weten dat we in het koude Norge wonen hahaha...

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Wow wat koud is het bij jullie !! Ik zie op je metertje op je blog dat het morgen ook weer -24 wordt bij jullie. Hier is het ook flink koud, maar niet kouder dan -16 en dat is koud genoeg....zondag wordt het hier weer iets beter, -9 en dan kunnen we weer lekker skien, daar is het nu voor Florian veel te koud voor. Sterkte om alles warm te houden, ja, we zullen weten dat we naar het koude noorden zijn geemigreerd hahaha...groetjes weer uit Stathelle, Gina

Ans van Gremberghe zei

Hier is het ook koud, maar gelukkig niet zo koud als daar bij jullie. Maar met het zonnetje erbij is het heel goed om toch even naar buiten te gaan. Even wat frisse lucht opsnuiven en dan............weer snel naar de warme pumpe.
Groetjes uit Tvedestrand van Ans

Anoniem zei

je moet een motorwarmer laten installeren. iets wat alle noren hebben en wat noodzakelijk is!
bij de meeste huizen en openbare gelegenheden zitten stopkontakten waar je de motorwarmer kunt inpluggen. geen probleem dan en ook geen startkabels nodig!

Onze omgeving