zaterdag 3 oktober 2009

Visite, Oslo, het begin van de herfst

Zo het is al weer voorbij het bezoek van mijn ouders. Het was weer erg gezellig. De hytte is ook in gebruik genomen en ze hebben er heerlijk geslapen. Ook de kachel deed het prima. Het is 's avonds al best fris en we hebben ook al nachtvorst gehad de laatste dagen.
We zijn nog een dagje naar Oslo geweest om het Munch museum te bekijken en het Vigeland park en op de terugweg een bezoekje aan Ikea. Nog een paar boekenkasten gekocht om nu eindelijk al mijn boeken bij elkaar te zetten. Kom alleen nog ruimte te kort.
De laatste dag hebben we nog een mooie wandeling naar een mooie bergtop( Spulsåsen ) gemaakt. Boven op de top heb je dan het prachtigste uitzicht over Våler en de omgeving. Het weer zat mee dus we konden ver kijken. Ook Nena vond het leuk om er te lopen. Er viel zo veel te zien en te ruiken.

Verder is het hier al echt herfst aan het worden. De bomen zijn prachtig gekleurd. Er zijn nog volop bessen te vinden in het bos. Hebben zelf al de nodige potten jam gemaakt van bijna alle bessen die we konden vinden. Heerlijk voor de winter. Zelfs met mijn ouders nog een keer Tyttebær geplukt en daar jam van gemaakt voor hun thuis. De afgelopen dagen heeft het steeds gevroren in de nacht. Vanacht was het weer -4. Het was vanochtend vroeg redelijk glad op de weg, ook omdat er wat hagel was gevallen. Dus het wordt hoog tijd voor de winterbanden. De zomerbanden zijn dan toch iets te glad om mee te rijden.

Hier nog wat foto's van Oslo.

Oslo uitje

1 opmerking:

Natje zei

jullie hadden nog lekker weer in Oslo. Wij vonden het Framm museum leuk en het kontiki museum. Ook een bezoekje waard. Bij ons ook al zo koud maar nog geen sneeuw gehad. Natje xxx

Onze omgeving