zaterdag 29 augustus 2009

We zijn het zat

Het gaat hier niet om het wonen in noorwegen, niet om oms huis, niet om ons werk, maar wel om de hoeveelheid regen die er al valt vanaf begin juli.
Onze zomer bestaat voornamelijk uit regen, regen en nog eens regen. De zon laat zich nauwlijks zien en de temperaturen zijn ook niet echt zomers te noemen. De slechtse zomer in 100 jaar wordt hier al gezegd.
Heel fijn voor onze nederlanse lezers dat ze daar al de hele tijd een mooie zomer hebben, maar een beetje zon deze kant uit mag ook wel.

Noorwegen is met regen ook erg mooi, maar na bijna 8 weken wordt het toch een beetje vervelend. Nu aan het einde van augustus is de herfst al weer op komst. Her en der schieten de paddestoelen al weer de grond uit, de bomen beginnen al wat te kleuren en wordt het 's avonds al weer wat vroeger donker. Dus nog even en we gaan al weer de kachel opstoken.

Maar genoeg over het weer. Na ons weekje vrij en ons uitstapje naar Zweden zijn we weer gewoon aan het werk. Okke heeft ondertussen al weer wat nieuws erbij. Hij werkt nu als oproepkracht in de keuken van het bejaardentehuis. Daar zochten ze nog verschillende oproepkrachten voor diverse functies. Okke leek het wel wat om daar in de keuken te werken en dat is nu gelukt. Hij heeft al een opleidingsdag er op zitten. Je wordt dan door een collega wegwijs gemaakt in de keuken en komende week staan er al weer 2 dagen werk ingepland. Leuk en afwisselend werk en goed te combineren met zijn andere werkzaamheden. Het bejaardenhuis, de jongens en het werk bij Terje valt onder de Gemeente dus het is 1 werkgever en 3 verschillende dingen.

Verder ben ik nu ingedeeld om om de zaterdag bij de Spar te werken. Door wat personeelverloop hebben ze nu weer plek voor mensen op de zaterdag. Nu heb ik gezegd dat ik dat ook wel wil doen naast mijn andere uren daar. Iedereen van het personeel heeft zaterdaguren staan en ik nu dus ook. Dus dat houdt nu in dat ik elke zaterdag werk. De ene week bij de bejaarden en de andere week bij de Spar.

Verder hebben we er sinds kort een paar kuikens bij. Omdat ze nog maar een week oud waren toen we ze kregen konden ze niet bij de rest van de kippen in. Maar nu zijn ze goed gegroeid, maar nog net te klein. Okke heeft nu in het kippenhotel ( ja onze kippen hebben zo'n mooi hok dat ik het maar het kippenhotel ben gaan noemen ) een apart hokje gemaakt waar de kuikens in kunnen. Zo hebben we ze allemaal in ons hoteltje.
Een kip is vanmiddag naar Ronald en Nadja gegaan. Die hadden door een ongelukje nog maar een kip en die was zo zielig alleen dat ze bij ons een kip hebben opgehaald om zo hun kip weer op te vrolijken.

Morgen vind de jaarlijkse rommelmarkt weer plaatst naast ons huis. Van de week al veel geholpen met het voorbereiden. Hopelijk zit het weer een beetje mee en komen er veel mensen. Al veel leuke dingen gezien, maar ook diverse spullen weggebracht. Dus wie weet is er deze keer meer weggegaan dan dat er terug komt in huis. Wordt vervolgd.

5 opmerkingen:

Nadja zei

Hei,
Kip (nog naamloos) en Lisa zijn na wat typisch dames gekibbel nu samen op stok. Voor de zekerheid overnachten ze nu in de paardenstal tot we een dak over de ren gebouwd hebben. Bedankt voor de hulp!
Hilsen Nadja

Ans zei

Hallo Gerlinde en Okke,
Ja, de zomer vorig jaar was heel wat mooier. Hier valt er ook nog al eens wat regen, maar.............na regen komt er altijd wel weer zonneschijn hoor. Nog een fijne zondag verder.
Groetjes Ans

Marianne zei

Kan me indenken dat je al die regen zat wordt!!!
wat fijn dat Okke nog een baan erbij heeft :-)

hoe was de rommelmarkt?

groetjes,Marianne

Marianne zei

O,niet helemaal goed gelezen zie ik....ook jij uitbreiding van uren......Top!!

Natje zei

Hej! Regent het bij jullie al 8 weken??? Jeetje, dat is niet leuk nee. Kom maar naar Zweden :-) Hier is het droger hihihi. Liefs Natje xxx

Onze omgeving