zondag 23 augustus 2009

Chique feestje

Een tijdje geleden waren we uitgenodigd door onze buren voor een feestje. Het thema van het feestje was het eten van zoetwaterkreeften.
Rond deze tijd van het jaar zijn deze volop te verkrijgen en vandaar de aanleiding.
De buren hadden in totaal ongeveer 30 mensen uitgenodigd. Vrienden, familie, buurtbewoners en wij.
We hadden geen idee wat we konden verwachten, dus hadden we ons toch maar een beetje opgetut. Gelukkig maar. De groep mensen bestond voornamelijk uit wat "oudere" mensen. Alleen de dochter met man waren van onze leeftijd. Iedereen was netjes in een mooie jurk of een net pak. Oeps geen jurk aan en geen pak!
We werden verwelkomd met een glas champagne en een van de mooie gebouwen van de buurman stond het eten klaar. 2 netjes gedekte tafels met mooi servies en kandelaars.
Na dat iedereen zijn plekje had gevonden, dit door middel van de naamboordjes bij elk bord kwamen de schalen vol kreeften aan. Gelukkig kreeg ik als niet viseter wat anders voorgeschoteld. Eerst nog een speech van de gastheer. Wij werden nog speciaal genoemd omdat het gezelschap een internationaal tintje had gekregen. En toen begon het eten.
Iedereen was zo netjes gekleed en opgedoft dat we ons een beetje ongemakelijk voelde in het begin. Netjes zitten, niet knoeien, met 2 woorden spreken. We voelde ons een beetje op van de feestjes waar vroeger die tv programma's van waren met GertJan Dröge. Maar gelukkig moet je kreeften met je handen eten en dat maakt het dan weer gelijk wat minder "netjes"
Na een aantal uurtjes kreeften eten en witte wijn drinken had iedereen wel genoeg gegeten. Je moet aardig wat van die beesten eten wil je een beetje vol zitten.

Als dessert kwamen er zeer mooie en grote frambozen op tafel. Mmm heerlijk.

Na al dat ge-eet was er tijd voor koffie, likeur en ruimte om te dansen.

We hebben deze avond heel erg leuk gevonden, vooral ook omdat we in contact kwamen met allemaal mensen die enigsinds bij ons in de buurt wonen. De een woont aan de overkant van de glomma en wij kunnen de boerderij hier zien liggen. De andere wonen "boven" ons en ga zo maar door.

Al met al een best chique feestje maar wel heel erg leuk om mee te maken.

2 opmerkingen:

Natje zei

Hej Noren! Hier een berichtje uit Zweden ;-) Kreeftfeest hebben wij ook al 3 keer meegemaakt. Lachen altijd! Ze beginnen bij ons heel netjes maar zo eindigen ze niet. Maar wel heel gezellig. We zijn dit jaar op vakantie geweest in Noorwegen, bij Stavanger. Ook erg mooi daar. Verder alles goed? Natje xxx

Ewoud zei

Hallo Noorderlingen,

Dat is even schrikken zo'n kop.
Wat zouden ze zat zijn?
Maar gelukkig het gaat over het weer. Echte Hollanders nog met dat geklaag. Hier schijn te een mooie zomer te zijn geweest. Ook niet veel van meegekregen als je op vakantie gaat naar Frankrijk.
Het is goed te lezen dat er nog vol op werk is daar.
Veel geluk!

Onze omgeving