donderdag 4 juni 2009

Brand, vakantie en sieraden

Brand, gelukkig niet bij ons. Maar wel bij ons in het dorp. Precies een week geleden ging de ruim 200 jaar oude kerk bij ons in vlammen op. Helaas is de oorzaak brandstichting en is nog geen dader(s) gevonden. De geruchten gaan nu dat het om mensen gaat die aanhangers zijn van Satan. Hoe dan ook het hele dorp was van het weekend in chock en nu nog steeds wordt er dag en nacht gewerkt naar het zoeken van de dader(s), kijken of er al snel weer een nieuwe kerk gebouwd kan worden en zo ja in welke stijl. De noorse lezers zullen de beelden wel op tv hebben gezien. Het was de afgelopen dagen groot in het nieuws.
Ja de kans op brand bij al die houten gebouwen in Noorwegen is natuurlijk groot, maar dit is een groot verlies voor het dorp. Gelukkig hebben ze nog veel dingen kunnen redden uit de kerk, waaronder veel oude dingen uit de jaren 1200 tot 1700.
Toen het nieuws ons uiteindelijk bereikte zijn we wel even wezen kijken of het wel waar was. Wat je dan aantreft zie je op onderstaande fotos.


KerkbrandVerder is onze vakantie in zicht. We gaan lekker er op uit met mijn ouders en nemen de auto om het noorden van noorwegen te bekijken. Paps en Mams kwamen dinsdag aan met de boot/auto. Helaas moest de auto even naar de garage voor een reparatie, maar nu is de auto weer gemaakt en kunnen we er lekker mee gaan rijden.
De auto was niet alleen beladen met bagage maar ook met allerlei spulletjes voor ons.
Voor Okke was spullen voor de fotografie en voor mij boeken, boeken en nog eens boeken. Maar ook een doos vol met sieraden. Op Ebay stond dat er in de doos veel kapotte sieraden zouden zitten voor mensen die de onderdelen kunnen gebruiken voor het maken van weer andere sieraden. De doos voor een prikkie gekocht op Ebay en er de afgelopen dagen veel plezier aan beleeft om te kijken wat er allemaal in zit.
Op de foto zie je 4,5 kilo sieraden. Veel oorbellen, horloges, kettingen, armbanden en daar dus heel veel van. Ik kan wel een handeltje beginnen.

Verder hebben we nog wat leuke fotos gemaakt van onze omgeving.
Zie hieronder.

Diverse fotos

2 opmerkingen:

Natje zei

Wat zonde van die mooie kerk!
En geweldig die doos met oude sieraden! Daar kun je wel mee vooruit! Fijne vakantie! Gaan jullie ook naar de lofoten? Daar wil ik graag nog naartoe. Natje xxx

Nicole zei

O o wat zonde van zo'n kerk, toch? Wie doet nou toch zoiets? Ik hoop dat ze de dader(s) gauw zullen vinden, voordat er nog meer schade wordt aangericht!

En wat heb je een heerlijke schat op de keukentafel liggen. Dat zal wel genieten zijn om dat te ordenen. Altijd leuk om met je hobby bezig te zijn.

Groetjes vanuit Tvedestrand!!

Onze omgeving