dinsdag 5 mei 2009

Weer veel bezoek gehad

Zo er zijn ondertussen al weer wat weekjes verstreken na het laatste blogje. Ik heb ondertussen mijn best gedaan om weer wat aan te sterken. Op een plek heb ik nog een hechting zitten maar die andere zijn ondertussen al opgelost. Zo langzamerhand weer wat in en om het huis gedaan en voor de conditie maar weer wat langere stukjes met de hond gelopen. Gisteravond voor het eerst weer gewerkt, maar dat viel nog best wel tegen. Je doet toch veel meer dan je denkt, dus ik was moe aan het eind van de avond.

Paps en mams zijn al weer 2 weken thuis en afgelopen weekend hadden wij bezoek van Tim en Shirley.
De hytte staat nog steeds mooi op zijn plaatst. Het pas goed bij de rest van de gebouwen. In de vakantie heeft mam het huisje mooi aangekleed met spulletjes die er al stonden en die we er bij gekocht hebben. Er moet nog wel het nodige opgeknapt worden, maar hoe het er nu uitziet is het al super.

Klik hieronder voor wat foto's van de hytte

Zo ziet de hytte er uit


Op koninginnedag kwamen Tim en Shirley aan bij ons voor een lang weekend. Het trieste nieuws uit Nederland was ook op de Noorse nieuwszenders al doorgekomen. Zelf had ik op internet nog wat gekeken van de festiviteiten in Apeldoorn. Het eerste deel was in het Oranjepark. Het park waar in de buurt mijn school stond waar ik heen ging. Bekend terrein dus, en dus leuk om te kijken.
Later wilde ik nog even verder kijken naar het defilé, en toen las ik alleen het trieste nieuws op internet.

Voor ons was 30 april de laatste werkdag voor Okke bij de bakker. Alle werkzaamheden die Okke de afgelopen maanden deed in Noorwegen werden een beetje te veel bij elkaar. Daarom hebben we besloten met het werk van de bakker te stoppen en verder te gaan in de verzorging en het werk van de 2 jongens waar hij wekelijks mee op stap gaat. Ook heeft Okke nu tijd om zijn fotografie te promoten en daarmee weer te kunnen beginnen.

Afgelopen weekend was het hier in Noorwegen prachtig weer. We konden donderdagavond voor het eerst in het seizoen buiten eten. Okke heeft samen met Tim de tuintafel uit de schuur gehaald en konden we lekker van het mooie weer genieten.
's avonds een wandeling gemaakt met de hond en wat kwamen we onderweg tegen...... De bever die Tim vorig jaar al zo graag wilde zien. Nu was de bever heel dicht bij. We konden de bever goed bekijken want het water was heel helder. Wat een prachtig beest om van dicht bij te zien.
De volgende ochtend zijn de jongens lekker gaan vissen en heb ik lekker met Shirley van het zonnetje genoten en konden we lekker bijkletsen. Heerlijk zo'n dagje.
's middags nog een kop koffie wezen drinken bij Kafe Finnskog, maar helaas geen elanden gezien. Al met al een heerlijk rustig dagje met veel zon.
Zaterdag zijn we naar Hamar gereist. De stad bezocht en er geluncht. Verder stond het Vikingskipet op het programma. Er was die dag een aniekbeurs/rommelmarkt. Leuk om naar toe te gaan en zo het Vikingskipet van binnen te zien.
's avonds lekker uit eten geweest in Elverum. De hele dag hadden we de hond mee en die gedroeg zich voorbeeldig.
Zondag was het al weer zo ver voor Shirley en Tim om naar huis te gaan. Wij hebben ze op de bus gezet naar Gardemoen en nu is het weer stil in huis zonder al die visite.

Klik hieronder voor wat foto's van ons uitje Hamar.

Shirley en Tim op bezoek


De komende 2 weken staan in het teken van onze verjaardagen. En dan is het al weer bijna tijd voor vakantie. We zijn pas geweest, maar we gaan gewoon nog een keer. Nu lekker op vakantie naar de Lofoten met paps en mams. Dus daar verheugen we ons op.

2 opmerkingen:

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Hoi Gerlinda, wat een leuke foto's van jullie hut !! Leuke plek voor je gasten !! Wat las ik nu, heb je in de buurt van het oranjepark op school gezeten? Toch niet daar op de MEAO aan het park? Ik weet dat je ook uit Deventer kwam net als ik, maar het zou toch ook grappig zijn als je op dezelfde school hebt gezeten in Apeldoorn....groetjes van mij maar weer, Gina

Petra Bloem zei

hey peoples !

Wat fijn te lezen dat zo langzaam aan het gewone leven weer doorgaat. Fijn dat je je weer beter voelt Gerlinda !

Wat een prachtig vakantiehuisje is dat zeg ! Geweldig ! Zo gaaf dat jullie die konden overnemen.

En Okke, jij gestopt bij de bakker...hoe bevalt dat? Tijd over nu? Hoop dat je nu meer aan de fotografie toekomt.

Koninginnedag begon zo mooi...hier in Apeldoorn...
Maar eindigde verschrikkellijk ! Ben er ontzettend naar van geweest (als zovele mensen)

Wat gezellig dat Shirley en Tim er weer waren ! Heerlijk om bij te kletsen en jullie hebbe leuke dingen gedaan, leuk zo'n rommelmarkt in het Vikingsschip, zo zie je hem nog eens van binnen.

Weer genoten van de foto's, ga zo door, heerlijk om jullie zo te volgen.

Liefs, Petra

Onze omgeving