maandag 1 december 2008

1 jaar later = 1 jaar in Noorwegen

1 december 2007 kwamen we( wij 2 en paps en mama) in alle vroegte aan in ons vakantiehuisje in Noorwegen. Het vliegtuig had op Schiphol de nodige vertraging dus het was pas rond 0.15 dat het vliegtuig landde op Gardemoen. Snel de koffers pakken, huurauto ophalen. Onze eigen auto was door gedoe met de kentekenplaten nog niet rijklaar, dus op het laatste moment maar een huurauto geregeld.

In de ochtend wakker worden in een witte wereld. De sneeuw was al aanwezig. Dan maar eens kijken hoe snel we de sleutel krijgen. Door wat gedoe met de bank/makelaar was het officieel pas mogelijk om de sleutel 3 december op te halen ipv 1 december.
Maar ja beetje lastig als op 3 december de verhuiswagen al voor de deur staat.

Dan maar de stoute schoenen aan om de eigenaren te benaderen of er ook iets anders geregeld kan worden. Nou en dat kon. 2 december konden we de sleutel ophalen.
De eerste adventsdag. Er was bij het buurhuis feest om dat te vieren. Julegrantening heet dat hier. Dan vieren ze met de kinderen de eerste adventsdag. Kinderen hebben hier ook bijna allemaal een adventskalender en bij elk geopende vakje hoort dan een klein kadootje. Het vieren van dat feest gebeurd met zang en dans. Al zingend om de kerstboom dansen. Gisteren begon hier de eerste advent, maar het feest bij het buurthuis hebben we gemist. Op verjaardagsvisite gaan is ook leuk.

En dan op 3 december kwam de verhuiswagen. De spullen waren 3x in en uitgeladen geweest dus we waren benieuwd wat er van over was.
Eerst van ons oude huis in een kleine vrachtwagen. Die vrachtwagen weer leeghalen en alles overpakken in een grote trailer. Die trailer ging lossen in Noorwegen en vandaar uit werd het weer overgepakt op de verhuiswagen die het zou brengen.
Heel gedoe, maar bijna alles kwam heel over.

In een week tijd met behulp van paps en mams zoveel mogelijk uitgepakt en het huis bewoonbaar gemaakt.

Ja en toen na die week waren we alleen in Noorwegen, en dan begint het avontuur pas goed. En dan...... is het jaar al weer om.

Wat vliegt de tijd. Wat is het ons goed bevallen. We hebben met het zoeken van werk veel geluk gehad. Binnen anderhalve maand allebei werk en dat werden alleen maar meer baantjes. Veel hulp gehad van al die aardige mensen in het dorp. Ondertussen ook al wat goede vrienden/kennissen opgedaan.
Het afgelopen jaar ging super.
Ook waren we heel blij met al die bezoekjes de we kregen uit Nederland. Wat zijn er veel mensen komen logeren. Bijna om de 3 weken kregen we wel bezoek. En wat heerlijk altijd die lekkere oer-hollandse dingen die jullie meebrachten. Hagelslag, koffiepads, echte pindakaas, saté saus etc etc.

Nu gaan we op naar jaar 2. Weer genieten van een winter met sneeuw en vorst. Genieten van het begin van de lente, de komst van de zomer en de mooie hersftkleuren. Natuurlijk hopen we ook dat iedereen gewoon nog steeds gebruik maakt van het feit dat wij altijd een logeerbed hebben en dat iedereen welkom is om zijn vakantie hier door te brengen.

Het eerste jaar was super en nu gaan we beginnen met jaar 2. Niet meer met z'n 2-en, maar vanaf volgende week gezellig met ons hondje er bij.

2 opmerkingen:

Nicole zei

Gerlinda en Okke,

Gefeliciteerd met jullie 1e jubileum hier en ik kan alleen maar toevoegen:

GENIET VAN JULLIE 2E JAAR!!

Groetjes
Nicole

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Hoi Gerlinda en Okke, jullie ook alweer een jaar in Noorwegen, super om te horen dat het jullie zo goed bavallen is het 1e jaar, veel succes toegewenst het komende jaar en we houden jullie blog in de gaten !!
Groeten uit Brevik
Gina

Onze omgeving