zondag 23 november 2008

Julemesse

Vanmiddag was er Julemesse ( kerstmarkt ) naast ons. Naast de verkoop van allelei kerstartikelen ( waarvan de meeste zelf gemaakt zijn door dames van mijn damesclubje )was er ook verkoop van allerlei kerstkoekjes. Het bakken van koekjes en taarten hoort hier echt bij de kerst. De kerstkoekjes vlogen over de toonbank en binnen 10 minuten waren die al weer uitverkocht.

Ik zelf stond er met mijn sieraden. Echt veel verkocht heb ik niet, maar het was toch leuk om het te doen.


Ook werd er traditioneel kersteten geserveerd. Een bord met aardappels, zoete zuurkool, en diverse vleessoorten. Worst, gehaktkoekjes en een soort spek. Vooral dat spek ( ribbe genaamd ) is een traditioneel soort vlees wat altijd met kerst wordt gegeten. Als toetje was er Riscreme. Dat is een luchtig toetje van een soort slagroom met rijst er in en daarover gaat dan rode bessen saus.

Er werden vandaag ook bossen met haver verkocht. Die kun je aan je huis bevestigen zodat de vogels er van kunnen eten.

De opkomst vond ik zelf nog wat tegenvallen, maar iedereen van het buurthuis was toch zeer tevreden over het eindresultaat.

Klik hieronder op het fotootje om de foto's van vanmiddag te zien.Julemesse '08

1 opmerking:

Maansteentje zei

Jeetje ziet er heel knussig uit zo !
Leuk al die kerstkaboutertjes, trolletjes en kerst engeltjes...
Leuk zo'n bos graan voor de vogels !
Wat een gezellige tijd toch weer !
Geniet ervan !
Dat bord met zuurkool zag er beetje bleek uit ;-)Wel benieuwd hoe dat smaakt...zoete zuurkool... En dat toetje wat Okke aan het eten was..zag er kleurig uit...Smaakte het?
hihihi...

Leuke foto's !

Liefs, Petra

Onze omgeving