vrijdag 27 juni 2008

2 daagjes Øyer

Okke had van de week vrij van het werk van de bakker. Al zijn andere dingen gingen wel gewoon door. Maar we hadden zin om een uitstapje te maken. Een dagje naar Lillehamer. Ongeveer 1.30 u rijden van ons af. Ach maar als je de volgende dag ook vrij hebt waar om dan ipv een dagje geen 2 daagjes. Dan maar even googelen.
En ja hoor een leuke aanbieding gevonden in een hoteltje in Øyer. (15 km boven Lillehamer) Die dag zijn we vroeg vertrokken. Rond een uurtje of 8 zaten we in de auto en begon de reis richting Hamar. Vandaar de E6 richting Lillehamer. Op de E6 moet je op een gegeven moment bij Moelv kiezen voor Lillehamer of Gjøvik. Wij kozen natuurlijk voor het eerste. Maar dan via de E6 maar binnendoor via de Rv216. Langs Ringsaker, Sjusjoen, Nordseter en uiteindelijk Lillehamer. Mooie route om te rijden. Onderweg kwamen we langs diverse kerkjes. De een van steen, de ander van hout. Allemaal even prachtig. Wat we op valt is dat alle graven zo mooi verzorgd er uit zien. Kan me dan van Nederland niet herinneren. Zie de foto's

 
Posted by Picasa


In Sjusjøen (sjøen = het meer) waren we 2 jaar geleden al eens geweest. Toen was het nog heel winters. Sneeuw, ijs op het water. Maar al het mooie was er nog. De natuur, de hytte, en de tipi. Alles nog zo prachtig alleen nu in een zonnige omgeving.Na daar een tijdje te hebben rondgelopen zijn we verder gereden via Nordseter naar Lillehamer. In Lillehamer lekker rondgelopen in de stad. Wat winkeltjes bekeken, hapje gegeten en uiteindelijk de auto gepakt naar onze eindbestemming Øyer.

Daar aangekomen bleek ons hotel een verbouwing te ondergaan ( vandaar de aanbieding??) Onze kamer lag net naast de bouwput. Gelukkig konden we een ander krijgen zodat we 's ochtends vroeg niet gewekt werden door de werklui.
Na ingecheckt te hebben zijn we met de auto nog wat gaan rondrijden. Richting het noorden. In Ringebu een oude staafkerk bekeken. De enige zover ik weet in onze omgeving.Na wat omzwervingen door de regio terug naar ons hotel gereden. Lekker wat te eten gehaald bij de supermarkt, tv gekeken en toen naar bedje.

De volgende ochtend een lekker ontbijtbuffet gehad. Na het uitchecken zijn we naar de gondelbaan gereden. Daar zijn we de gondel ingegaan en de halfjelltoppen opgegaan (1066m).
Daar een heerlijke, zware, wandeling gemaakt. Maar al dat zweten,puffen en hijgen vergeet je snel weer als je het uitzicht ziet. Het was heel zonnig en helder dus je kon heel ver kijken. De achterste bergtoppen hadden nog sneeuw. Je ziet de river stromen door het dal. Op de top waar wij waren lag ook nog een beetje sneeuw.

Nu de foto's van de omgeving.

 
Posted by Picasa


Na de wandeling en een tripje naar beneden met de gondel werd het al weer tijd om naar huis te rijden. Via diverse omwegen kwamen we aan het begin van de avond weer thuis. Maar wat een mooi gebied waren wij. Een echte aanrader. Voor ons is het maar even rijden,maar we komen zeker een keer terug.

4 opmerkingen:

green card lottery zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
berto xxx zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
gambling online zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Zo te zien krijg jij ook al die rare reacties op je blog...ik heb er ook al heel wat verwijderd. Mooie foto´s, gaaf he dat je zo dicht bij huis zulke mooie tochten kunt maken !! Daar maken wij ook flink gebruik van, een noorse vriendin zei laatst...jullie hebben nu al meer dan mij gezien in de omgeving...maar we zijn natuurlijk ook niets gewend in ons stadje Deventer en willen het liefst zoveel mogelijk zien.
Groetjes Gina

Onze omgeving