dinsdag 22 april 2008

Voorjaar

Nou het is eindelijk zo ver.........Voorjaar in Noorwegen.
Al een aantal dagen is het prachtig zonnig weer. De zon schijnt volop, geen wolkje aan de lucht en de temperatuur is prima. Gemiddeld is het hier overdag zo'n 14 graden. In de zon en uit de wind is het nog warmer. 's nachts vriest het toch nog wel een graadje of 2. Maar dit weer nu is geweldig. Al het sneeuw om ons huis is weg en wat overblijft is een mooi stuk land en geweldig uitzicht.

Het klussen is verder ook goed gegaan. Alle verstevigingsbalken zitten er in, het is nu tijd voor isolatie en dan kunnen we de vloer gaan leggen.
Paps en Okke zijn er tot op de laatste dag nog druk mee geweest. Ondertussen hebben mams en ik de tuin aangepakt. Oude bladeren opgeharkt, dood hout weggesnoeid en al vast een begin gemaakt om een stuk tuin weer bewoonbaar te maken. Een stuk tuin is helemaal verwilderd en jaren niets aan gedaan. Dus daar gaan we straks gewoon mee verder, maar het begin is er.

Verder nog leuke oude dingen opgezocht en planten er in gezet. Het noorse vogelhuisje op een poot gezet. Verschillende keren aan de picknicktafel gegeten.

Gister nog een ritje met de auto gemaakt naar het bos achter ons huis. Na ongeveer 15 km kwam er nog een heleboel sneeuw te voorschijn. Er kan daar nog steeds gelanglauft worden. Er ligt nog ongeveer 80 cm. Erg raar hoor, in onze tuin is het voorjaar en iets verder achter ons is het nog winter.

Met het voorjaar op komst komen er ook allerlei vogels in de tuin. Zelfs vogels die aan het kijken of onze nestkastjes geschikt zijn voor een nestje. Er leuk om te zien en de vogelgeluiden zijn erg rustgevig. Ook de kraanvogels zijn weer massaal uit het zuiden terug gekeerd. Wat een mooie vogels. Qua hoogte en bouw net een ooievaar, maar deze zijn zwart. En hun roep hoor je kilometers ver nog.

Nu is het weer tijd voor paps en mams om hun koffers te pakken en naar Nederland te vliegen. Vanmiddag gaat het vliegtuig en dan maken wij ons op voor ons volgende bezoek. Koniginnedag in Nederland is de dag dat Shirley en Tim naar ons toe komen voor een lang weekend. Gezellig.

Wij hebben ondertussen weer even tijd om wat zaken te regelen. Arbeidscontracten laten verlengen. Dit doorgeven aan het immigratiebureau want die belde al om te zeggen dat Okke's contract bij het verzorgingshuis was afgelopen en je dan officieel niet meer mag blijven. Maar daar maken we ons geen zorgen om want we hebben zo ie zo tot aan het eind juni een contract van de kultuurschool gekregen en wie weet komt er wel weer wat bij. Bakker, verzorgingshuis etc. Zelf loopt mijn contract eind augustus af. Dus we hebben nog even.

Geen opmerkingen:

Onze omgeving