woensdag 26 september 2012

We zijn er echt nog

Je vraagt nog even geduld te hebben tot het volgende blog en dan zijn er plotseling al weer 4 weken voorbij. De zomer ook en zitten we midden in de herfst. Nog even en de herfstvakantie begint hier al.
De zomer was niet zo zomers als we gehoopt hadden. Veel regen en weinig zon deze zomer. Ach, dat waren we al gewend van de jaren daarvoor ;)

Maar goed er waren dagen bij dat het wel lekker was en dan is het goed toeven op het nieuwe terras en in de tuin. Tijdens de buien zit je dan helaas weer binnen, maar daar ook genoeg te doen.

In de zomervakantie is er uiteraard ruimte voor een zomervakantie en die werd dit jaar gevierd in Innvik (Stryn). Vakantie in 'eigen land'. Deze keer gingen we niet alleen op vakantie, maar gingen we op vakantie met mijn ouders. Het werd een heerlijke week met redelijk weer. We hebben veel gezien en gedaan. We zaten in het zelfde huisje als vorig najaar. Een leuk huisje met uizicht op het fjord en nog geen 100 meter en je kon je hengel al uitgooien. Leuk voor de mannen om daar te gaan vissen.

We hebben op de heenweg over de Jotunheimen gereden en hebben we in Lom de staafkerk bekeken. Een prachtige route om uiteindelijk in Stryn uit te komen. Voor Stryn hebben we de oude weg gereden,de 'Gamle Strynfjellet'. Een hele mooie route en met hier en daar nog sneeuw. In Stryn is een zomerskicentrum waar je tot zeker half juli nog kan skiën. Niet gek dat wij dus nog sneeuw tegenkwamen.

In Innvik is ook genoeg te zien en te doen. We hebben er gewandeld, diverse fjorden bezocht. We hebben een gletsjer gezien in de buurt van Stryn. Er is ook nog gevist op het fjord met een boot.
Een dag hebben we het wat verder op gezocht en hebben we het Geiranger fjord bezocht en een boottocht gemaakt over het fjord.

En dan na een week is de vakantie weer over en moesten we weer huiswaarts. Daarna gelukkig nog een paar daagjes thuis voor het werk weer begon.

Ondertussen lijkt de vakantie al weer heel lang geleden en denken we al weer naar over een eventuele volgende vakantie.

Maar eerst nog maar een tijdje werken. Er is zo veel te doen dat de weken voorbij vliegen en nog 3 maanden en dan is het al weer kerst. De herfst is goed in gang hier. De bomen kleuren mooi. We hebben mooie zonnige dagen en soms hele druilerige dagen. Op het weerbericht hoor je steeds vaker dat er al sneeuw valt. De sneeuwgrens ligt nu op ongeveer 700 meter. We zijn benieuwd of we net zo'n milde herfst krijgen als vorig jaar of dat we al vroeg sneeuw en vorst krijgen. We gaan het zien.

Hier in de buurt woont een oudere man die het weer voorspelt aan de hand van bepaalde tekens. Hoe hoog leggen de eekhoorns hun voedsel. Hoe hoger de distels groeien hoe meer sneeuw we krijgen. Aan de vinnen van een vis kunnen zien wat voor weer het wordt. Grappig om te lezen, maar of het waar is.

Nou tot zo ver weer een teken van leven uit Noorwegen.

Tot slot nog wat foto's in het onderstaande album van onze vakantie.

Innvik juli 2012

Geen opmerkingen:

Onze omgeving