vrijdag 29 juni 2012

Geilo

10 jaar geleden maakte we voor het eerst kennis met Geilo en de Hardangervidda. We wilden het graag nog een keer zien en dan vooral de Hardangervidda.Geilo zelf is bekend als wintersport gebied, maar in de zomer is ook veel te zien en te doen.We zijn er nu een paar daagjes geweest en overnachtte in een super appartementje. Een vrij nieuw complex met ondergrondse parkeergarage, zwembad, sauna, bad en nog veel meer.
Het weer was best aangenaam. Geen regen, best wat zon en prima temperaturen. Als je de Hardangervidda overrijd kan het op de top best koud zijn. Ze hadden daar een koud voorjaar gehad en daarom lag er op diverse plekken nog sneeuw. Ook op het complex waar wij logeerde lag nog een reepje sneeuw. Helemaal boven op het hoogste punt van de Hardangervidda was het maar 3 graden. Best koud als je alleen een blousje aanhebt, omdat het in het dal lekker weer is. Je zag ook aan de dikte van de sneeuwstokken dat er veel sneeuw valt daar. Die stokken waren wel 3-4x zo dik als de stokken die ze bij ons gebruiken.

De RV7 die over de Hardangervidda loopt is alleen in de zomer geopend en in de winter is die dicht vanwege de sneeuw. Het is een prachtige route om te rijden. Aan het eind van de RV7 (als je van Geilo afkomt) kom je nog een meters lange waterval tegen. Ook prachtig om te bekijken.
Het toeristenseizoen is nu in gang en dat was wel te merken. We hadden het idee dat half nederland op vakantie is in Noorwegen. Wat een boel gele nummerplaten. Niet gek want Noorwegen is prachtig.

(als je op de fototjes klikt komen de foto's groter over)
Geen opmerkingen:

Onze omgeving