woensdag 6 juni 2012

40 alweerTime flies when you're having fun. Dus ja dan wordt op een gegeven moment dus ook gewoon 40. Als je dan vorige jaar een feestje hebt georganiseerd voor een andere (toen nog) 40 jarige dan kun je natuurlijk wat terug verwachten. Maar toch verwacht je niet dat er opeens op 17 mei een stel vrienden aan de eettafel zitten als je de keuken in komt lopen. Okke moest perse iets ophalen in Elverum op 17 mei. Rare dag zou je zeggen om mensen lastig te vallen die de nationale feestdag vieren. Maar goed, het was blijkbaar zou belangrijk dat ik er verder niet bij stil stond. Stiekem verwacht je dat Okke dan toch thuis komt met iets of iemand. Dat was in eerste instantie dus niet zo, maar toen ik een paar minuten later de keuken in kwam zaten Shirley en Tim aan de tafel. Suprise!!!!


Vanwege het lekkere weer konden we lekker buiten zitten. Plotseling komt er een auto voorbij rijden. Niets bijzonders, maar wel bijzonder als het een auto is met een nederlands kenteken. Ik snapte er niets van. Toch maar even van dichtbij kijken en ja hoor daar zat Rieneke en haar familie in. Opeens hadden we naast mijn ouders nog 7 gasten extra. En iedereen bleef ook nog 2 nachtjes slapen. Hoe gezellig. Gelukkig hebben we plek genoeg dus dat regelde zich ook wel weer.
De volgende ochtend zaten we dus met 11 man aan het ontbijt en hebben we na het ontbijt een lekkere wandeling gemaakt met iedereen. Opeens aan het eind van de middag kwamen er nog meer gasten binnendruppelen. Okke had het buurthuis versierd en daar werd de rest van de avond mijn verjaardag gevierd. Met de gasten uit Nederland, onze nederlandse en duitse en sommige noorse vrienden. Wat een gezellige avond en wat ben ik lekker verwend.


Omdat Wencke en familie ook bleven slapen, hadden we opeens 14 man aan het ontbijt. Gelukkig hebben we een grote keuken, veel stoelen en genoeg voedsel om iedereen te laten eten. Die ochtend gingen alle dames naar de rommelmarkt in Hof en de mannen gingen vissen. Jammer dat het weer niet zo mooi was. Gelukkig leuke dingen gevonden op de rommelmarkt, maar helaas geen vis gevangen.
Na 2 nachtjes slapen moesten Rieneke en haar familie al weer naar huis. Dus die zwaaiden we al vroeg in de ochtend weer uit. Het was nog een lange autorit helemaal naar Nederland. Shirley en Tim zouden de volgende dag al vroeg weer met het vliegtuig vertrekken naar Nederland, dus die hadden de avond er voor een hotel geboekt bij het vliegveld. Die hebben we afgezet bij hun hotel, maar eerst hebben we Ikea onveilig gemaakt en daar lekker gegeten. En dan is het na 3 dagen opeens weer rusig. Nu alleen nog mijn ouders aan het ontbijt. 4 personen is toch anders dan 14 personen.

Op de echte verjaardag zijn we met zijn 4-en wezen lunchen en verder hebben we het rustig gehouden. Lekker veel buiten geweest want in die week werd het zomers warm in Noorwegen. Temperaturen van gemiddeld 25 graden. Heerlijk !!! Mooi weer om buiten bezig te zijn en zo doende werd er flink geklust aan mijn nieuwe teras en veel werk verzet in de tuin.
's avonds konden we lang buiten zitten en op die avond zagen mijn ouders een das bij ons in de tuin. Okke en ik hebben het helaas gemist, maar wel de foto's gezien die mijn vader geprobeerd had te maken. Wat bijzonder. Volgens mij leeft de das onder onze grote schuur. Na deze ene keer hebben we het niet nog een keer kunnen aanschouwen.2e pinksterdag werd het weer wat kouder en dat was jammer omdat we die dag zouden gaan barbequen met Wencke en familie. Toch hebben we lekker buiten gezeten, wel met dikke trui, en konden we nog een lange wandeling maken.

Het teras was ondertussen bijna klaar en kon ik mijn nieuwe buitenbank er al op uitstallen. Dat wordt een lekker hoekje om te zitten. Nu het helemaal klaar is ziet het er fantastisch uit. Laat de zon maar komen, dan kunnen we lekker lounchen.


Tot slot nog wat foto's in dit fotoalbum hieronder. (klik op de foto)

Verjaardag

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd nog. Super zeg al die onverwachtse visite. Nog heeeel veel mooie gezonde jaren voor jou en de jouwen!!!

Erna zei

Wat leuk om te lezen Gerlinda, en leuk dat je zo verrast bent :-)

Onze omgeving