vrijdag 9 december 2011

Even over geweest

De afgelopen dagen ben ik zelf even in Nederland geweest voor een bezoekje. Een beetje Sinterklaas vieren. Ik ging weg uit een groen Noorwegen en kwam terug in een wit Noorwegen. 4 daagjes weg is veel te kort, maar toch voelt het aan als lang. De avond voor mijn vertrek hadden we nog het jaarlijke Julebord (kerstdiner) van het werk. Aangezien we allebei bij de gemeente werken konden we er samen heen. Het was voor ons de eerste keer. Het eten was lekker. Naast de tradionele ribbe, pølse, pinnekjøt (vet varkensvlees, worst en lamsvlees) was er een mooi visbanket. Het eten werd gespandeerd door de gemeente, de drankjes (lees vooral alcohol) was voor eigen rekening. Het werd een gezellige avond, maar niet te laat want Okke zou me al vroeg naar Gardemoen brengen.

Op schiphol werd ik opgewacht door mijn ouders en gingen we daarna door naar mijn zus in Amsterdam. Sinterklaas was daar langs geweest dus ik ging met wat kadootjes naar huis toe. Niet voor we een pizza hadden gegeten in restaurant Bloem. Hoe toepasselijk.

De volgende dag was het een beetje regenachtig,maar niet koud. Lekker weer om te gaan winkelen. Na een lange middag in Apeldoorn centrum gingen we naar huis om lekker boerenkool met worst te worden. Die avond kwamen mijn schoonzussen langs en konden we gezellig even bijpraten.

De volgende dag eerst maar eens lekker naar de kapper. Als ik dan toch in Nederland ben, ga ik altijd graag hier naar de kapper (veel goedkoper!)
Daarna nog lekker wat winkelen. Nog niet alle boodschapjes van het lijstje waren binnen. Natuurlijk koop je altijd te veel en kon ik niet alles meenemen in mijn koffer. Aan het eind van de middag lekker eten bij een vriendin en haar familie.

En dan is het al weer tijd om naar huis toe te gaan. Maar wat een wind op Schiphol. Er stond zoveel wind dat natuurlijk uitgerekend mijn vlucht naar huis werd geannuleerd. Gelukkig kon ik uiteindelijk wel mee met een andere vlucht later op de avond. Van die storm was alleen wat te merken bij het opstijgen en daarna was het rustig in de lucht. Moest ik Okke toch weer vragen om mij nu op te halen van Gardemoen, want ik kon de bus niet meer halen.

Er lag een klein laagje sneeuw die avond. Maar nu ligt er al veel meer. Lijkt het er toch op dat we een witte kerst krijgen. In november hadden wij helemaal geen sneeuw en zelfs warme temperaturen. Maar nu ziet het er na uit dat de winter toch is gekomen en dat de sneeuw blijft liggen.
Zo zien Ribbe er uit.
En zo ziet Pinnekjøt er uit


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Je hebt het leuk gehad zo te lezen. Fijn hoor, lijkt me ook leuk om weer even terug te zijn.

Zag op het weerbericht dat ik op mijn startpagina heb staan dat het opeens -22 was in Trysil. Al die tijd was het rond het nulpunt. Is het bij jullie ook opeens zo fris?

Marianne zei

bedankt voor je kerstkaartje!
was een gekke gewaarwordeing God JUl mèt een nederlandse kerstzegel ;-)

Marianne zei

oeps...ik zie nu vreselijke spelfouten.......sorry daarvoor!

Onze omgeving