maandag 13 juni 2011

Bezoek, verjaardag en concert

Na een paar weken drukte met van alles en nog wat is het weer eens tijd om het blog bij te werken.
De afgelopen weken hadden we bezoek van mijn ouders. Mijn vader hadden we gevraagd om een begin te maken met het extra isoleren van de zolder vloer. Er moesten eerst extra balken geplaatst worden voordat de isolatie er in kan en tot slot een vloer gelegd kan worden. Die balken liggen er nu in en kunnen we verder met de isolatie.

14 mei was Okke's verjaardag en als je 40 wordt staan we daar extra bij stil. Al weken was ik druk met het organizeren van een supriseparty. Okke's familie had al een vliegticket geboekt en een hotel in Oslo. Vrienden in Noorwegen hadden al doorgekregen wanneer ze konden komen voor het feest. Ik was al druk stiekem boodschappen aan het doen. Bij Okke op het werk hadden ze bedacht dat het wel leuk was om een groot rockconcert te geven en daar moest flink voor geoefend worden. Dat gaf mij mooi de tijd om dingen te organiseren. Een vriend van Okke boekte een week van te voren ook nog een vliegticket om er ook bij te zijn. Wij zelf zouden ook nog een dagje naar Oslo gaan om zo nog wat tijd met zijn familie door te brengen. Zelfs Okke's chef was op de hoogte en die had Okke vrijaf gegeven met een vaag excuus. Iedereen was op de hoogte behalve hij zelf.

Om bij eventueel bij slecht weer droog te kunnen zitten had ik geregeld dat wij het buurthuis naast ons konden gebruiken. Ik wel dan wel de ruimte thuis, maar 25 man in mijn huis is toch wel iets te veel.
De eerste dagen dat mijn ouders hier waren konden ze mooi helpen met wat dingen die nog gebeuren moesten. Helpen met koken,taarten bakken en versieren etc. Allemaal op tijdstippen dat Okke niet thuis was.

De dag van zijn verjaardag had Okke vrij en krijg hij bij het ontbijt de nodige felicitaties en kadootjes. Verder verwachtte hij een gewone vrije dag. Maar toen kwam zijn familie luid toetert aanrijden en toen was hij helemaal sprakeloos. Hij snapte er weinig van. Later op de dag kwam Marcel ook nog aan en daarna de rest van de genodigden. Okke wist niet wat hem overkwam. Gelukkig speelde het weer mee en konden we lekker taart en koffie buiten nuttigen en later binnen van het eten genieten. Al met al een hele leuke verrassing, maar je mond moeten houden al die weken is wel heel erg moeilijk.

De volgende dag brachten we Marcel naar het vliegveld. Daar troffen we Okke's moeder want die ging ook weer naar Nederland. Daarna gingen we door naar Oslo. We hadden en hotelovernachting in het zelfde hotel als Okke's zussen dus dat was gezellig. 's avonds lekker uit eten met zijn alle en de volgende dag shoppen in Oslo.
Ja en toen was tijd om weer afgescheid te nemen want wij bleven maar een nachtje in Oslo.
Hier bij ons in de regionale kranten komen alle jubilanten te staan. Mensen die 20,30,40 etc worden of mensen die 65,75,85 worden. Okke werd dus ook genoemd. Maar een krant had ook vernomen dat Okke zo druk was met dat rockconcert, dus die wijde een hele pagina aan Okke. Super leuk. Ook dat rockconcert was nieuws voor de kranten, dus ik geloof dat Okke meerdere keren in de krant heeft gestaan.

17 mei( de nationale feestdag hier) vierden we vrij rustig. Even bij de optocht in het dorp wezen kijken en verder lekker niets.

Met mijn verjaardag de 22ste zijn we uit eten geweest en 's middags kwamen Wencke en Emil nog langs. Verder hadden we op Okke's verjaardag mijn verjaardag ook een beetje gevierd.

Okke bleef de dagen erna maar druk met het oefenen voor het rockconcert. 25 en 27 mei zou dat plaatsvinden. Okke als drummer van de band en verder veel mensen die op de muziekschool zitten of ooit zaten. Het was een fantastisch concert met veel extra effecten. Rook, vuur, dansers, achtergrondzangers. Die concerten gingen zo goed dat ze nu ook gevraagd om op een zomerfestival te spelen in Flisa over 3 weken en bij iemand die een groot feest geeft. Waarschijnlijk later in Juli ook nog bij een festival in de regio. Dus weer wordt er dus druk geoefend.

Voor iedereen die over die zware overstromingen heeft gehoord in het nieuws. Het is niet onze regio,maar iets verder noordelijker.(2-3 uurtjes van ons vandaan) We merken wel dat de Glomma is gestegen en dat we alleen nog maar zwemmend bij onze boot kunnen komen. Hopelijk blijft de boot liggen en komt er niet veel water meer bij in de Glomma, maar dat is nog moeilijk te voorspellen. Voorlopig zijn nog veel gebieden onderwater en ook gedeeltes van de E6 zijn dicht. Maar wij hebben nog steeds droge voeten.

Al mijn examens zijn achter de rug. Een examen op school ging heel goed en ik kreeg een heel goed cijfer. Tussendoor deed ik nog mee aan een medicijncursus op het werk en dat examen heb ik ook gehaald. Alleen het resultaat van een 5 uur durend schriftelijk examen vorige week is nog niet binnen. De boeken gaan in iedergeval voorlopig de kast in.

Hier onder nog wat foto's van Okke's feestje en van zijn optreden (slechte kwaliteit)
Rest me verder iedereen een fijne zomer te wensen en tot een volgende keer.

Okke's verjaardag

1 opmerking:

Erna zei

Hoi Gerlinda en Okke! Leuk om weer te lezen hoor! Hoe het jullie vergaat. Wat een leuke verrassing voor Okke, en kan me voorstellen dat het moeilijk is je niet te verspreken :-) Okke, nog van harte met deze mooie leeftijd!! (we zijn van hetzelfde jaar :-)).
Gelukkig dat de overstromingen een eindje bij jullie uit de buurt zijn.
Groetjes, Erna

Onze omgeving