dinsdag 3 mei 2011

Al weer vakantie

In de week van Pasen zijn de Noren hier traditiegetrouw vrij vanaf woensdag tot en met maandag. Dit houdt ook in dat de scholen de hele week vrij zijn. Okke had daardoor ook een week vakantie. Ik had het weekend van de pasen geen dienst,dus hadden we er voor gekozen om er lekker een weekje tussen uit te gaan. Net nog naar Nederland geweest, en nu al weer lekker weg. Dit maal was de bestemming Zweden. In de buurt van Uddevalla hadden wij een huisje gehuurd om een eilandje voor de Zweedse kust. De foto's op de site zagen er heel belovend uit maar de verwachte zeezicht vanuit de kamer, die was er niet. We moesten ongeveer 500 meter lopen om bij de zee te komen. We hoopte om vanaf het terras een hengeltje uit te gooien, maar daarvoor moesten we ergens anders heen.

De dag van vertrek was het stralend weer. Heerlijk zonnetje en de temperatuur was ook heerlijk. Net over de grens in Svinesund het grote winkelcentrum bezocht. De laatste zaterdag voor Pasen was het er dan ook heel druk. Een beetje rondgekeken en wat boodschapjes gedaan voor de volgende dag en toen weer verder gereden. Ongeveer een half uurtje voor de eindbestemming werd het weer opeens minder. Veel wolken en aan de kust een dikke mist. Erg jammer, daardoor zagen we weinig van de omgeving. Gelukkig werd het weer de volgende dag weer beter en bleven we de hele week mooi weer houden. Veel zon en gemiddeld 18 graden. Zo ontzettend lekker na een lange winter. Elke dag buiten eten op het terras. Lekker de barbeque gebruikt die daar stond.

De vakantie bestond vooral uit niks doen. Lekker uitslapen, beetje de omgeving verkennen, hengeltje uitgooien en op zoek naar een aantal 'schatten' met geocashen.

We hadden een huisje op een vakantiepark. Een huisje waar ook huisdieren waren toegestaan. Nena was ook lekker mee, maar altijd maar weer de auto in en uit vond ze niet altijd leuk. De eerste dagen op het park was het heel rustig,maar na woensdag kwamen er meer mensen en daardoor ook meer mensen met een hond. Nena vond dat wel leuk al die hondjes. Hier ziet ze er normaal niet zo veel en nu opeens een heleboel.

Maar aan een lekker weekje weg komt ook weer een eind, dus na 7 lekkere daagjes gingen we weer huiswaarts. Thuis hadden we nog 2 daagjes vrij en dat was heerlijk.

1e paasdag was een prachtige dag hier en werden we uitgenodigd om bij Wencke en Ralf te komen om daar pasen te vieren. Wencke had een lekker paastaart gemaakt en het vlees op de barbeque was ook erg lekker. Tussendoor nog 2 potjes criquet gespeeld.

Voorlopig is het de laatste vakantie, want in juni gaan we het dak van ons huis en een van onze schuren vervangen.

Hieronder nog een fotoimpressie van onze vakantie.

Mollosund

1 opmerking:

Ans zei

Je kunt wel zien dat jullie dubbel en dwars hebben genoten van dat weekje in Zweden. En wat een schitterende foto's. Je kan zo meedoen aan een fotowedstrijd. Vond de foto, die van ver en hoog is genomen en dat je de huisjes ziet, echt heel bijzonder. Het lijken wel poppenhuisjes.
Fijn weekend met veel zon!
Groetjes Ans

Onze omgeving