vrijdag 28 januari 2011

De tijd gaat zo snel

De eerste maand van het nieuwe jaar is al weer bijna voorbij en wat gaat de tijd snel.
Hier zijn de dagen weer normaal na de feestdagen. Vorig jaar was januari vooral bekend om zijn koude temperaturen hier. Gemiddelde temperaturen van -35. Maar deze weken waren gelukkig niet zo koud. De temperaturen waren redelijk normaal voor de tijd van het jaar. Zelfs dagen gehad dat de temperatuur boven de 0 graden uit kwam. Kortom best goed vol te houden.

Om dat vorige jaar rond deze tijd de stroomprijzen de pan uit rezen, hadden we dit jaar als voorzorg mee gedaan aan een actie van de energiemaatschappij om de prijs voor de maanden januari, februari en maart vast te zetten. Maar nu is het redelijk zacht, dus of we er voordeel uit halen, is nog waar te bezien. Jammer dat de maand december niet meedoet in de actie, want toen stond de stroomprijs erg hoog.
Hier betalen wij de stroom eens in de 2 maanden en dan betaal je wat je daadwerkelijk hebt verbruikt in de 2 maanden daarvoor. Dus geen voorschotten en jaarrekeningen zoals in nederland. Best praktisch.

Okke is nu naast het werk als drumleraar ook gevraagd voor 2 fotografiecursussen. De ene cursus is voor jongeren tot de 18 jaar en de andere cursus is voor iedereen.
De cursussen voor de jongeren gaat in samenwerking met de plaatselijke fotografieclub. Waarom is me nog een raadsel. 2 kapiteinen op een schip is wel lastig. Maar vanaf de 4e cursusdag moet Okke het stokje overnemen en de cursus verder zelf doen.
Die andere cursus doet hij helemaal alleen en dat is best spannend. Een cursus doen in je moedertaal is toch anders dan een cursus in een vreemde taal.

Verder helpt hij op verschillende vrijdagavonden in het jongerenhuis. (daar waar hij ook drumles en fotografieles geeft) Er wordt op deze avonden van alles voor de jongeren georganiseerd. Dus het werk bestaat uit toezicht houden, helpen bij de organisatie en nog veel meer.

Verder is de school ook weer volop in gang. Het 2e schooljaar is nu afgerond en nu gelijk door met het 3e en laatste schooljaar. Daarna is het nog een aantal uren praktijk doen en dan kan ik op naar het eindexamen om voor het diploma in aanmerking te komen. Die aantal uren praktijk worden uitgerekend door een bureau van de provincie Hedmark. Je moet totaal 5 jaar praktijk doen, maar elk schooljaar telt voor 12 maanden en ik heb natuurlijk al de nodige uurtjes gedraaid. Dus mijn schatting is dat ik misschien nog 1-1,5 jaar praktijk te gaan heb. Nu maar kijken of er ergens plaats is, want op mijn werk wordt er gereorganiseerd en dan is het afwachten of er nog plek is.

Tot zo ver weer een update uit Noorwegen.


Nena is ook aan het drummen geslagen


Ons plekje nog een keer in de winter

Geen opmerkingen:

Onze omgeving