zondag 19 december 2010

December, sneeuw en kerst

Zp het einde van het jaar is weer in zicht. Het kan zo maar zijn dat dit het laatste blogje van dit jaar wordt.
Net zo als in heel europa ligt hier ondertussen ook best wat sneeuw. Een tijdje hadden we alleen maar een laagje van ongeveer 5 cm. Maar nu de afgelopen dagen is er behoorlijk wat bijgevallen. Gelukkig heeft het bij ons geen gevolgen. We kunnen nog gewoon met de auto op pad.En na 3 winters weten we wel zo'n beetje hoe het werkt hier met de winter.
Ja we gaan al weer onze 4e winter beleven. Ja het is bijna niet te geloven, de tijd gaat ook zo hard. Maar ik heb van de week dus al weer voor de 4e keer een kerstboom opgezet in Noorwegen.

Onlangs zijn we nog een weekendje naar Oslo geweest. De aanleiding was een het afscheidsconcert van A-ha. Noorwegens beroemste band stopt er mee na 25 jaar en zij gaven de laatste 4 concerten in Oslo. Ik had al ruim een jaar de kaarten voor het afscheidsconcert in huis en eindelijk was het zo ver. Om het feest compleet te maken hadden we een nachtje in een hotel geboekt. Een mooi hotel in het midden van het centrum en met een kamer waar Nena ook mee mocht. Het hotel was goed vol met voornamelijk gasten die voor het traditionele Julebord (kerstdinner) kwamen genieten. Deze dinners worden vaak door een werkgever georganiseerd en het is dan de bedoeling dat je dan helemaal opgedoft komt. De winkels hangen op moment vol met van die feestkleding. Niet alleen voor de Julebord maar ook voor de kerstdagen.

's Middags zijn we eerst nog wat wezen winkelen. De winkels waren al in kerststemming, alleen lag er nog niet zo veel sneeuw. Aan het eind van de middag hadden we wat te eten gekocht om dat op de hotelkamer op te eten en zo Nena gezelschap te houden. We hadden nauwelijks nog een hap genomen of het brandalarm ging af. Ja dan maar de boel bij elkaar rapen en het hotel verlaten. Nena vond het maar raar dat alarm en aangezien we op de 6e verdieping een kamer hadden moesten we Nena naar beneden dragen omdat we niet willen dat ze al die trappen af zou gaan. Na ruim een half uur mochten we weer terug, maar ons eten was al koud geworden. Dan maar ons klaar maken voor het concert. Na geweldig concert kwamen we moe maar voldaan weer terug in het hotel. Ondertussen was het gaan sneeuwen en dat hield niet op tot de volgende morgen. De volgende ochtend heerlijk genoten van het ontbijtbuffet. Er was werkelijk van alles. We wilden niet zomaar naar huis rijden, dus we zijn nog even de stad in geweest. Naar Opera,Akerbrygge, Akerslot en de kerstmarkt op het Rådhus. Op de kerstmarkt verkochten ze zelfs Hollandse stroopwafels. Mmmm

Dinsdag krijgen we weer visite uit Nederland. Alleen even spannend of het vliegtuig wel vertrekt vanwege de sneeuw op schiphol. Hopelijk worden de sneeuwbuien in Nederland minder en worden alle vertragingen op schiphol opgelost en vertrekt het vliegtuig gewoon op tijd.

Maar iedereen die ons blog volgt willen we fijne feestdagen en een goed 2011 toewensen. Ook in 2011 zullen we blijven bloggen.

Hieronder nog wat foto's van ons weekendje Oslo.

A-ha


Oslo 4-5 dec

3 opmerkingen:

Erna zei

Hee wat gaaf!! Concert van A-ha, ik was vroeger groot fan van Morten Harket, haha!
Mooie foto's van Oslo en wat een schat is Nena!
Wens jullie ook fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar!!
Liefs, Erna, Jacco & Sharon

Anoniem zei

Hoi bijna-naamgenote. Prachtige plaatjes van grijs winters Oslo!

A-ha zien optreden, dat moet jeugdsentiment zijn geweest :)

Natje zei

Lekker zo'n weekendje weg, heerlijk!
Kun je weer lekker even op teren en het concert was geslaagd.
Wens jullie ook fijne feestdagen en een gelukkig 2011.
Liefs Natje xxx

Onze omgeving