woensdag 6 oktober 2010

Kontiki museum

Zo het is al weer een week geleden dat mama en papa weer naar huis gingen. Het is weer heel stil in huis. Maar de dagen dat ze hier waren, waren heel gezellig. Naast alle klussen hebben we ook tijd gemaakt voor andere dingetjes. Een bezoekje aan het Skogmuseum in Elverum. We hebben niet alles gezien, maar de rest doen we een volgende keer.

Ook zijn we een dagje naar Oslo geweest. Dit maal het Kontiki museum bezocht.Een museum over Thor Heyerdahl, die met diverse schepen op verschillende plaatsten op de wereld is geweest. De schepen werden volgens de technieken van de Egyptenaren gebouwd. Niet alleen de bouwstijl werd gekopierd, maar ook het zelfde materiaal werd gebruikt. Met al die reizen probeerde hij aandacht te schenken aan de vervuiling van de grote oceanen en hij wilde laten zien dat je op zo'n reis goed kan samenwerken met mensen van allerlei kulturen, huidskleur enzo.

Een erg leuk museum en veel groter dan gedacht. We hadden eerst gedacht dat we op een dag wel 2 musea konden bezoeken, maar we waren in het Kontiki museum langer dan verwacht en toen waren we behoorlijk gaar. Dus Het Fram museum doen we een ander keertje. We zijn daarna de stad in gegaan om het Radhus te bezoeken. Op de weg er naar toe kwamen we nog langs het Akersslottet. Dus deze vesting hebben we ook meegepakt. Het is helaas alleen in het weekend volledig te bezoeken, maar we hadden toch een leuke indruk en we zagen ook nog een wacht zijn rondes lopen. Daarna doorgelopen naar het Radhus. Een heel mooie gebouw, maar van binnen gewoon prachtig. Alle wanden, plafonds zijn zo mooi gedecoreerd. Een enorme klus denk ik, maar echt een bezoekje waard. Net zo als alle andere bezoekjes aan Oslo, sloten we deze af met een bezoekje aan Ikea.

We zijn nog steeds blij met onze nieuwe voordeur. Het ruitje in de deur geeft heel veel licht. Op de valreep heeft mijn vader de deur nog rood geschilderd en past het mooi bij de rest van het huis. In het voorjaar moet de deur nog een keer geschilderd worden, maar nu zitten we tenminste niet met een witte deur de hele winter.

Okke is nog steeds druk met zijn werk als drumleraar. Er zijn in Våler 2 leerlingen er bij gekomen, dus daar heeft hij er nu 6.Maar nu heeft hij ook een baan als drumleraar op de muziekschool in Flisa aangeboden gekregen en ook de muziekschool in Grue is geînteresseerd. Dus dat gaat super.

Okke gaat dit weekend nog even lekker een weekendje naar Nederland. Gezellig op stap naar het bokbierfeest in Zutphen en nog op bezoek bij andere. We zijn pas geweest, maar dat bokbierfeest is toch wel een beetje een tradition, dus ja als het kan, dan maar gewoon weer gaan. Volgend jaar zien we wel weer verder.

Tot slot nog wat foto's:

kontiki

1 opmerking:

Natje zei

Ik ben er ook geweest, inderdaad een prachtig museum. En het Fram museum is ook mooi maar niet zo warm (kleurrijk) als Kontiki.
Natje xxx

Onze omgeving