zaterdag 18 september 2010

Het was weer even geleden

Het is al weer even geleden dat het laatste blog verscheen met het verhaal over onze vakantie. Ondertussen is het gewone leven weer begonnen en zijn we weer druk aan het werk en druk met school. Okke heeft ondertussen al een paar keer drumles gegeven en dat gaat heel erg goed. Ik ben weer met school begonnen en zit al weer veel huiswerk te maken. De herfst begint al een beetje door te dringen. De bomen beginnen al iets te kleuren, de termperaturen zijn al wat gezakt en we hebben al een keer nachtvorst gehad. De zomer is duidelijk over.

We hebben ondertussen al weer 2 weken bezoek in huis. Mijn ouders zijn weer over en is al weer volop gewerkt. Grote projecten, kleine projecten. Heerlijk al die klussen af, waar we zelf niet zo veel tijd voor hebben. Lampje ophangen, schapjes maken in het washok, nieuwe voordeur geplaatst. Die nieuwe voordeur heeft een raam en dat brengt een hoop licht in de hal. Waar voorheen zo'n donker gat was, is nu mooi licht geworden. En we hopen dat de deur ook wat warmer is dan onze vorige deur. Dat hebben we in de winter wel nodig. Naast een nieuwe deur zijn we ook bezig om het huis te laten isoleren. De wanden waar vroeger zaagsel in zat om te isoleren, zijn bijna helemaal leeg en dat moet worden opgevuld met ander spul. Zaagsel verteerd na een aantal jaar en dan moet er toch iets anders is. Een behoorlijk klusje waar we een bedrijf voor hebben ingehuurd. Op de vraag wanneer ze tijd hebben om dit te komen doen, antwoorde de man dat het voor de kerst geregeld is. Oke, dat kan dus nog even duren, dus maar hopen dat de kou nog even wegblijft.

Vorige week gebarbequed met de het nederlandse groepje. 3 nederlandse families en daar weer het bezoek van. Al met al wel een man of 14. Het weer was helaas niet zo mooi en daar wisten onze gastheer/gastvrouw een mooie oplossing voor. Van hun buren ( een restaurant ) konden we een Lavo huren. Een grote houten tent waar je in kan barbequen of een vuurtje kan stoken. Zo zaten we de hele avond er lekker warm en droog bij. Iedereen had wat meegenomen, maar toch bleef er veel eten over. Het was een gezellige avond en voor herhaling vatbaar.








Dit is een lavo, maar dan zaten wij in een van hout.

1 opmerking:

Natje zei

Gezellig zo'n nederlands avondje :-) Natje xxx

Onze omgeving