vrijdag 9 juli 2010

Geocashing

Een paar weken geleden kreeg Okke onverwachts een stel uit Nederland in de lunchroom. Hij bleek ook fotograaf te zijn en waren ook noorwegenliefhebbers. Om wat verder te praten had Okke ze uitgenodigd bij ons op de koffie. Dat was erg gezellig. Hun waren 'verslaafd' aan Geocashing ( zie www.geocashing.com )Na het nodige hier over verteld hebbende vonden wij dat ook wel wat. 's avonds gelijk nog even op internet gekeken en dat leek ons ook wel wat.
Geocashing is met behulp van een gps op zoek gaan naar verborgen schatten. Op internet kun je plaatsen vinden die een schat bewaren en aan de hand van coordinaten en je gps kun je die schat traseren. Zo kom je nog eens ergens en maak je ook leuke wandeltochten.
Om mee te doen heb je toch echt een goede gps nodig. Nou en daar is ontzettend veel keus in. Na heel wat uren op het web te hebben geneusd hebben we een keus gemaakt en gisteren konden we de gps ophalen bij het postkantoor.
ja en dan wil je ook gelijk gaan geocashen. Dus vandaag maar eens een poging gedaan.
Wij wisten dat er een in de buurt was. Aan de overkant van het water, ongeveer te hoogte van waar wij wonen ligt een oorlogsbegraafplaats voor omgekomen russen in de 2e wereld oorlog. De weg er naar toe kenden we, maar nu nog op zoek naar de schat.
Je moet even handigheid krijgen in je gps, en naar een aantal keren verkeerd ze zijn gegaan, vond Okke plotseling de schat. Een klein buisje met daarin wat munten, papier en pen. Je moet namelijk wel opschrijven dat je de schat hebt gevonden en dat later ook nog op internet melden. Bij elke schat kun je wat neerleggen, een munt bijvoorbeeld. Je mag ook wel wat meenemen uit de schat, maar niet voor je er wat voor in de plaats hebt gelegd.
Na deze eerste geocashing hebben we er gelijk nog 2 in de omgeving gedaan.

Hieronder de foto's van de schat, alleen zeggen we niet waar hij precies ligt natuurlijk.

3 opmerkingen:

Valhalla zei

He wat leuk, een bijna naamgenoot in Noorwegen :)

En wat toevallig, mijn dochter noemt zichzelf 'Nena'.

Ik ben erg benieuwd naar jullie Noorwegen avontuur dus ik ga eens verder lezen op jullie blog!

Gina Olthuis- van Asselt zei

Wat leuk om je blog weer te lezen, wij hebben het hier ook een keer gedaan met een collega van mij, hij is er heel fanatiek in en hij legt vooral boxen en schatten neer en maakt leuke routes voor anderen. Het leuke is vooral dat je op plekken in je eigen omgeving komt waar je normaal nooit naar toe zou gaan. Wij hebben het zelf nog niet gedaan, maar wie weet....een NL vriendinnetje van Sanne doet het ook veel met haar ouders en zij hebben een "travelbug" geplaatst in NL met de opdracht dat dit poppetje uiteindelijk bij ons in Stathelle terechtkomt, hij ligt ondertussen in Tonsberg, iemand die hem vind en richting Stathelle komt, kan hem dus meenemen en weer op een nieuwe plek neerleggen. Heel veel succes ermee !!! En geniet van de zomer....

Natje zei

Wat leuk, dat willen wij ook gaan doen :-) Dus het is een aanrader? Liefs Natje xxx

Onze omgeving