maandag 19 juli 2010

Bezoek

Dit weekend hadden we bezoek van Ewoud en Laura. Die zijn op vakantie in Zweden en hadden een paar daagjes bij ons gepland in hun vakantie. We werden verwend met een doos vol met hollandse produkten. Jammie.
Die zelfde avond zijn we laat nog in de auto gestapt voor een elandensafari. De totaalscore was 5 elanden, 2 reeën en een vos. Niet slecht dachten wij zo. Mijn camera had natuurlijk de batterijen leeg, dus er is van onze kant geen bewijsmateriaal.
Het was een leuke en geslaagde tocht.
De volgende dag hadden we allemaal vrij en hadden we dus de tijd om samen iets te gaan ondernemen. We zijn begonnen bij het Skogmuseum. Dat was erg leuk. Voor ons een lange tijd geleden dat we daar waren geweest. Ze hadden diverse nieuwe dingen gemaakt die wij nog niet hadden gezien dus dat was leuk. Ewoud en Laura zijn erg bekend met allerlei vogel en vlindersoorten dus het was leuk om te zien welke beesten er hier voorkomen. We hebben geluncht in het restaurant bij het museum en als laatste de botanische tuin bezocht. Die was erg mooi in bloei en leuke ideeën opgedaan om ook ooit eens een stuk tuin af te zetten en daar wat mooie vaste planten in te laten groeien.

Ondertussen hadden we hun verteld over het geocashen en dat vonden ze wel leuk om eens in het echt te doen. In Elverum liggen er verschillende en we hebben er 3 gevonden. Je komt zo nog eens op plekken die je niet kent. Zo was er vroeger bij Elverum een vesting gebouwd om de stad te verdedingen tegen indringers. Nooit geweten. Daar op de overblijfselen staan nog een aantal kanonnen en bij een er van lag de schat verborgen. Tevens had je bij deze plek een mooi uitzicht over de stad.

Na 3 schatten gevonden te hebben zijn we weer huiswaarts gegaan en hebben thuis de bbq aangestoken. Later op de avond is Okke nog met ze wezen varen en hebben ze nog 3 bevers van dicht bij gezien.
Vanochtend zijn ze weer vertrokken naar hun volgende bestemming in Zweden.

Ewoud en Laura op bezoek

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Gerlinda,

(grappig, een bijna-naamgenote.... we hebben echt wel een stoere naam!)

Ben een beetje her en der aan het lezen op jullie blog. Echt super. Behalve de verhalen over de tandarts, haha.

Geweldig over dat vlees bereiden als de vikingen.

Blijf jullie blog zeker volgen en hopelijk kunnen wij ook binnen niet afzienbare tijd naar het barre Noorden vertrekken :p

Onze omgeving