zaterdag 26 juni 2010

Veel te lang geleden

Het is weer veel te lang geleden dat ik wat op het blog heb gezet. Maar ja de tijd vliegt als je het druk hebt.
Onze verjaardagen zijn al weer achter de rug, het bezoek is naar 4 weken al weer thuis en wij zelf hebben ook al weer gauw vakantie.
Alle afgelopen weken stonden bij mij in het teken van mijn schoolopleiding. 16 juni was de laatste schooldag met de daarbij behorende laatste toets van dat jaar. Alle cijfers zijn binnen en die zijn allemaal goed. Nu is het wachten op het officiele papiertje waarin staat dat ik met succes het eerste schooljaar heb afgerond.
De papieren voor het nieuwe schooljaar zijn al weer binnen en 2 september is de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Maar nu lekker genieten van het mooie weer, het lekker niks doen.

Vanaf ongeveer mijn verjaardag en tot half juni waren mijn ouders op bezoek. Mijn vader zou het dak van het huisje gaan vernieuwen, maar dat was toch best een lastige klus. Dus uiteindelijk is er voor gekozen om het dak te repareren met het zelfde materiaal en niet het hele dak te vervangen. Met veel hulp van onze buurman-vrouw is de klus helemaal geklaard. We mochten een steiger lenen van de buurman, hij had nog dakplaten die we konden gebruiken. Echt super zoals de buren van ons mee hebben gedacht en geholpen. Er was zelfs nog tijd over om andere dingen te doen.
Ik ben met mijn ouders nog een dagje naar Oslo geweest. Dat was op de dag dat de koningin in Oslo was. We hebben haar niet gezien, maar wel veel Nederlandse vlaggen. Overal in de bekende winkelstraat hingen Nederlandse vlaggen. We hebben het Vikingsmuseum bezocht, de stad bekeken en aan het eind nog een stop gemaakt bij Ikea. Daar nog wat boekenkasten gekocht en wat andere dingetjes.

Mama's verjaardag hebben we gevierd hier in Noorwegen. We wilden lekker gaan eten bij een goed restaurant in Elverum. Blijkt die dicht te zitten op zondags. Dan maar wat anders uitgezocht, en ook lekker gegeten.

Het seizoen van de rommelmarkten is ook weer aangebroken. Met mijn moeder heb ik er verschillende bezocht en we konden het niet laten om niets te kopen. Dus elke keer ging er wel weer wat mee naar huis. Er gezellig dat gesnuffel tussen die spulletjes.

Verder zijn we nog een dagje met zijn alle naar Drevsjø/Indre geweest. Eerst een tussenstop gemaakt in Trysil voor koffie en een broodje. Daarna door naar Drevsjø. In Drevsjø kan je namelijk tamme rendieren zien.Voor Drevsjo nog een waterval bezocht. In Drevsjø hadden we geluk, want er waren er die dag een hele boel rendieren. Daarna zijn we de grens overgestoken naar Zweden en hebben we in Indre wat gegeten en boodschappen gedaan. En dan aan het eind van de dag weer die lange rit terug naar huis.

En toen was het al weer voorbij. Weer het gewone leven in, zonder bezoek.

Okke is druk bezig met het maken van een vijver in onze tuin. Hij was al gegraven, maar het vijverfolie moest er nog in. Dat hebben we van de week gedaan en nu is de vijver voor de helft gevuld met water. En nu moeten we het verder gaan afwerken. Folie vastzetten. De rotzooi wat bij het graven naar boven kwam opruimen. Veel zand met takken, stenen en weet ik wat voor troep nog meer. Maar het wordt vast heel erg mooi. Het wordt aankomende week weer lekker weer, dus dan hebben we er mooi tijd voor.

Okke heeft ook een baan aangeboden gekregen als drumleraar bij de muziekschool. Het hoe en wat is nog niet bekend, maar daar wordt binnenkort over gesproken. Het is geen full-time baan, maar het aantal uren hangt af van het aantal leerlingen.
Dus dat wordt leuk, maar spannend.

Nog een aantal weken te gaan en dan begint voor ons ook de vakantietijd. We gaan 2 weken op vakantie naar Nederland. We hebben in het hoogseizoen toch nog voor een leuke prijs een bootovertocht kunnen boeken van Oslo-Kiel. Nena gaat ook mee, en die mag de hele bootreis niet van het autodek af. Wij mogen 3x bij haar gaan kijken, haar uitlaten, eten geven etc. Maar verder slaapt zij de hele rit in de auto. Ben benieuwd hoe ze dat gaat vinden. Wij vinden die bootreis heel relaxed, dus daar verheugen wij ons op. Ook op de paar dagen dat wij een hoteltje aan het strand hebben geboekt. Hopelijk is het lekker weer en gaan we er even lekker van genieten om aan het strand te zijn.

Nou dit was het weer voor nu. Er komen nog wat foto's aan, maar die moet ik nog inladen in de computer.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Leuk om je blog weer te lezen !! En inderdaad...veel te lang geleden, maar net zoals je schrijft, de tijd vliegt voorbij en voor je het weet is het weer een weekje verder. Geniet van je vakantie in NL !! Groetjes weer....

Marianne zei

Inderdaad...veelstelang geleden......maar je brief ligtte wachten op antwoord.Ik hoop daar vandaag aan te beginnen :-)

Alvast een fijne vakantie!

Groetjes,Marianne

Onze omgeving