zaterdag 22 mei 2010

Verjaardagen en de lente is gekomen

Hier is het de afgelopen week heel mooi weer geweest. Gisteren was het gewoon warm. Een graad of 25. Nu het zo zonnig is en we tussendoor wel een enkel buitje hebben gehad ziet het er opeens heel groen uit hier. Het gras schiet uit de grond, de bomen hebben opeens weer blad en de akkers die zijn ingezaaid beginnen groene sprietjes te vertonen. Wat mooi waar weer. Aan de temperatuur moeten we wel even wennnen, na zo'n lange en koude winter. Maar genieten doen we zeker.
Lekker buiten zitten met een biertje of een ijsje. Heerlijk.

Maandag zijn mij ouders aangekomen voor vakantie. Maandag was hier ook de nationale feestdag, dus onderweg naar ons toe kwamen ze in diverse dorpen optochten tegen en mensen gekleed in hun mooie bundad (klederdracht).
Ze vielen ook gelijk met de neus in de boter omdat we 's avonds met zijn alle waren uitgenodigd voor het dinner bij de buren. Dat was heel erg gezellig. Zulke gastvrije mensen. En niets was te gek. Eerst vooraf wat te drinken, met een knabbeltje. Daarna aan het (kinder)menu. Worst met aardappelpuree en salade. Lekker eenvoudig maar oh zo lekker. Daarna nog een lekker toetje. Daarna werd er koffie geserveerd met een eigen gemaakte slagroom taart. Wat onzettend lekker. Er waren dit jaar niet zo veel gasten, allen wij met zijn vieren en Oma. Maar we hebben een leuke avond gehad en met wat noors, duits, engels en wat vertaalwerk van ons kon iedereen zich best verstaanbaar maken.

En nu is het vandaag de tijd voor opnieuw een feestje. Geen nationale feestdag, maar wel mijn verjaardag vandaag. Okke was de 14e al jarig geweest en nu vieren we vandaag op mijn verjaardag onze verjaardagen voor wat vrienden. We hopen dat het mooie weer vandaag doorzet, ook al staat er wat regen ingetekend voor vanmiddag. De barbeque staat al klaar voor de eerste keer van dit jaar. Voor de zekerheid hebben we een partytent in de tuin staan en kunnen we droogzitten als het moet.

Ondanks al dit feestgedruis moet er ook gewoon nog geleerd worden door mij. Woensdag is al weer mijn volgende toets en daar moet wel voor geblokt worden. Het 1e deel van de studie is met succes afgerond, dus dit moet ook goed gaan. Hopelijk heb ik dan eind juni het er op zitten en dan gaan we in september weer verder met het vervolg van de opleiding tot bejaardenverzorgster.


2 opmerkingen:

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Ha Gerlinda, weer even je blog gelezen, nog gefeliciteerd met je verjaardag, leuk om dat te vieren met bezoek uit NL erbij, toch even anders he. Lekker dat het voorjaar bij jullie ook goed is begonnen, wij liggen hier in het zuiden toch wel een stukje voor op jullie, want hier is het al echt een poos flink voorjaar. Geniet ervan en succes met je studie. Is het moeilijk om een baan te vinden met de studie en werkervaring die je in NL hebt gehad? Je werkte toch bij de bank....dat is wel jammer. Succes in ieder geval met alles en geniet van je leven in het mooie Norge....

Natje zei

Hallo Gerlinda en Okke. Hoe is het in Norge? We zitten vandaag echt in de stortregen. Dus maar aan de schoonmaak hier. Volgende week 10 dagen vakantie met oa bezoekje naar Holland. Heel leuk om effe te zijn maar wat een drukte waar we echt niet meer aan kunnen wennen haha. Jullie nog plannen? Natje xxx

Onze omgeving