woensdag 29 juli 2009

Familie Smit, Mol en Jansen

De afgelopen weken was er weer veel bezoek bij ons. Het drukst was het wel met mijn nichten Anja en Carola met familie. Onze tuin leek wel een mini camping. Eerst arriveerde Anja, dus dat was een caravan en een tent. De volgende dag kwam ook Carola met familie en dat was caravan nr 2. Een lekkere gezellig boel bij ons thuis.
De eerste dag dat Anja hier was, was het weer nog lekker. Zonnetje, droog en was het ook nog lekker om te zwemmen in de Glomma. De volgende ochtend lekker met z'n alle ontbeten in het zonnetje. Daarna heeft Okke met Anton nog lekker gevaren met de kano van Anton. 's middags begon het wat te betrekken en tegen de tijd dat Carola arriveerde was het weer al wat minder. Helaas klaarde het weer niet op en de dagen dat zie hier waren was het grauw, druilerig en nat. Maar de termperatuur was nog goed en dus kon je nog lekker onder de luifel zitten. Ik had een paar daagjes vrij en dat was wel gezellig. Op een gegeven moment voelde het als of ik zelf aan het camperen was in mijn eigen tuin.
Hun laatste avond bij ons hebben we afgesloten met een gezellige barbeque. Op dat moment was het droog en konden we gewoon buiten zitten. De barbeque wel even voor de zekerheid droog gezet.
Gezellig om zo elkaar weer eens te zien en even lekker bij te kletsen.
Ook Nena had het naar haar zin. Lekker spelen met de hond van Anja en met alle kinderen. Er werd alleen maar gerend de hele dag. Aan slapen komt ze nu pas toe.

Daarna volgde een dagje geen visite en toen kwam Okke's zus al weer.
Het weer was nog steeds niet beter, terwijl de kranten wel kopte met "er komt veel zon, haal de zonnebrand maar weer tevoorschijn". Over welke zomer ze het hadden snap ik nog steeds niet. Vast niet 2009, ik denk die van 2010. We hebben nu al weken niet zulk lekker weer. De ene dag is mooi en de volgende dag zo weer eens regenachtig en frisjes
Maar wel gezellig hier met al die visite en die vermaken zich ook prima zonder zon.
Saskia en Guus hadden een huurauto en die gingen lekker naar Elverum, Flisa.
Met zijn alle zijn we een dagje naar Hamar geweest. Lekker rondgekeken, wat gegeten en gedronken en 's avonds weer aan de barbeque. Die dag was het nog niet zo gek met het weer. Best warm en een beetje zon.
De dag daarna hadden we weer zo'n fris, nattig dagje. Mooi tijd voor wat klusjes binnen. Mijn sauna stond nog steeds niet boven. De eerste keer ging het niet want de panelen zijn te groot om door het trapgat te krijgen dus dan maar via een andere manier proberen. In dit geval via de balkondeur. Na wat gepruts ging de balkondeur open en kon er via een constructie van touwen en ladders de panelen naar binnen getakeld worden. Dus na een middagje aan het werk stond mijn sauna op zijn plek.
En oh wat is dat lekker zeg. Gelijk uitgeprobeerd natuurlijk.

De laatste dag bij ons zijn Saskia en Guus samen met Okke rendieren gaan kijken in Drevsjø. Anja en de rest had ook al zo'n ritje gedaan en het zijn zulke mooie beesten om naar te kijken. Ik was helaas aan het werk, dus ik kon niet mee.
Het is best een lang ritje maar wel de moeite waard.

En dan is het opeens weer stil in huis. Saskia en Guus zitten nog een paar daagjes in Oslo en wij gaan gewoon verder met onze dagelijkse dingen.


Hier dan nog wat foto's


Diverse families op bezoek

1 opmerking:

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Ha Gerlinda...drukke weken achter de rug zo te lezen, wat gaaf dat ze gewoon in je tuin kunnen camperen, wat een leuk gezicht. Dat gaat bij mijn in de tuin helaas niet lukken. Hopelijk wordt augustus beter, bij ons was de maand juli ook wisselvallig. Geniet nog even van de zomer...groetjes uit Stathelle. Gina

Onze omgeving